17 Μαρτίου 2007

" Στο Άγγιγμα Μιας Χορδής " - Οκτάβα

Η Οκτάβα το εξαιρετικό συγκρότημα από την Κρήτη που κατάφερε να αφομοιώσει την μουσική ατμόσφαιρα του νησιού αλλά και να την συνδέσει με τον σημερινό ήχο παρουσιάζει το album με τίτλο «Στο άγγιγμα μιας χορδής».
Την «Οκτάβα» αποτελούν ο Γιάννης Ψαρoυδάκης, η Εύη Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Κατσικανδαράκης, o Χρήστος Χουσίδης, ο Κώστας Κεχράκος και ο Σταύρος Ψαρουδάκης.
«H ΟΚΤΑΒΑ είναι ο αποκαλυπτικός ήχος της σύγχρονης ζωής της πόλης και καταφέρνει να επιβάλλει το «δικό της» όνειρο με ήχους οικείους, τρυφερούς και αναγνωρίσιμους. Δεν ψεύδεται υπό τον μανδύα μιας αφηρημένης παράδοσης. Aντιθέτως, ορίζει τον ήχο ως διαρκές φαινόμενο που δε σταματά να μεταβάλλεται μέσα στο χρόνο... Έτσι, ο ακροατής θα μπει μέσα σε ήχους γοητευτικούς και θα γνωρίσει μια παραμυθία από όργανα, ρυθμούς και φωνές που ίσως να σηματοδοτούν το νέο αεράκι της ελληνικής τραγουδοποιίας μας...» σημειώνει ο Nότης Mαυρουδής στο ένθετο του CD που επιμελείται την παραγωγή. Σε γενικές γραμμές η δουλειά αυτή πατάει γερά πάνω στην κρητική παράδοση χωρίς όμως να της λείπει η σύγχρονη δροσιά με τραγούδια μελωδικά και κυρίως Eλληνικά. Έτσι μετά το πρώτο CD που λεγόταν «Στου Tοπανά τα χρώματα» η OKTABA μας επιβεβαιώνει τις καλές εντυπώσεις που είχαμε και μας δροσίζει με το Xανιώτικο αεράκι. Στην προσπάθειά τους αυτή εκτός από τη στήριξη του Nότη Mαυρουδή έχουν κι αυτήν του Δημήτρη Mητροπάνου και της Eρωφίλης που συμμετέχουν ερμηνευτικά στο CD ο πρώτος με ένα πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο και η δεύτερη με δυο τραγούδια και ένα ντουέτο.

"Στο άγγιγμα μιας χορδής"
έτος κυκλοφορίας: 2003
είδος: έντεχνο/παραδοσιακό

Περιεχόμενα:
01. Συχνά ρωτώ - Σταύρος Ψαρουδάκης

02. Να περιμένεις τις γιορτές - Γιάννης Κατσικανδαράκης
03. Κόμπος στο λαιμό - Ερωφίλη
04. Φταίνε οι νύχτες του χειμώνα - Δημήτρης Μητροπάνος
05. Σα φως γλυκό - Εύη Παπαδοπούλου
06. Μαύρο πουλί - Γιάννης Ψαρουδάκης
07. Κι έτσι ξαφνικά - Ερωφίλη
08. Όνειρο είναι τα Χανιά - Σταύρος Ψαρουδάκης / Εύη Παπαδοπούλου
09. Στης Γραμβούσας τ' ακρωτήρι - Γιάννης Ψαρουδάκης
10. Τ' άστρα δε βασιλεύουνε - Γιάννης Ψαρουδάκης / Ερωφίλη
11. Ταξιδεύοντας - Ορχηστρικό
12. Για όσα δεν έγιναν κι απόψε - Γιάννης Ψαρουδάκης

2 σχόλια:

Hilal είπε...

THANKS ALOT..YOU PUT MANY NEW AND WONDERFULL CDS.CONGRULATIONS

Tyrannos είπε...

You are well come Hilal.
I feel very glad that you like the Greek music..!
Have a nice time !!!