09 Μαρτίου 2007

" Love Scenes " - Diana Krall

Από τις γυναίκες οι οποίες γνωρίζουν επιτυχία στο χώρο της σύγχρονης μουσικής ορισμένες διαθέτουν εντυπωσιακή εμφάνιση (αλλά αμφισβητούμενα καλλιτεχνικά προσόντα), κάποιες άλλες έχουν καλή φωνή και μερικές είναι προικισμένες με δεξιοτεχνία στην ερμηνεία μουσικών οργάνων. Πολύ σπάνια συναντάμε κάποια που να συγκεντρώνει όλα αυτά τα προσόντα μαζί, και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό.

Η Diana Krall είναι μία από τις ιδιαίτερες αυτές παρουσίες. Η Καναδή Krall ξεκίνησε να παίζει πιάνο στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών. Ολοκλήρωσε την ακαδημαϊκή μουσική της εκπαίδευση με υποτροφία στο φημισμένο Berklee School of Music.
Στο Λος Άντζελες γνώρισε τους πρώτους της μέντορες: τον μπασίστα του bop Ray Brown, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Hollywood Bowl John Clayton και τον πιανίστα Jimmy Rowles, ο οποίος ήταν ο πρώτος που διέκρινε τα φωνητικά της χαρίσματα και την ενθάρρυνε να τραγουδήσει.
Πραγματοποίησε το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 1993, με το "Steppin' Out", στην ετικέτα του Μόντρεαλ Justin Time. Το δεύτερο άλμπουμ της, το "Only Trust Your Heart", κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά στην GRP. Ακολούθησε το "All For You" (Impulse, 1995), ένα αφιέρωμα στο τρίο του Nat King Cole, που της εξασφάλισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Grammy, την πρώτη από τις πολλές που ακολούθησαν.
Οι ρομαντικές μπαλάντες του "Love Scenes" (Impulse, 1997) εισήγαγαν τον αισθητικό προσανατολισμό της μετέπειτα καριέρας της. Ένα χρόνο μετά με το "When I Look In Your Eyes" (GRP, 1998) πήρε το πρώτο της Grammy. Η pop/smooth jazz μουσική της πρόταση είχε πλέον κερδίσει πολυάριθμους φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο και η Krall είχε αναδειχθεί σε αγαπημένη προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης.

Track List
01. All Or Nothing At All
02. Peel Me A Grape
03. I Don't Know Enough About You
04. I Miss You So
05. They Can't Take That Away From Me
06. Lost Mind
07. I Don't Stand A Ghost Of A Chance With You
08. You're Getting To Be A Habit With Me
09. Gentle Rain
10. How Deep Is The Ocean (How High Is The Sky)
11. My Love Is
12. Garden In The Rain
13. That Old Feeling

Δεν υπάρχουν σχόλια: