06 Μαρτίου 2007

" Singles A's & B's" - Deep Purple

Το "Singles A's & B's" κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1992 περίεχοντας τα 20 πιο δημοφιλέστερα singles του συγκροτήματος των Deep Purple.

Αν η rock μουσική μπορούσε να παρομοιαστεί σαν ένα οικοδόμημα, τότε σίγουρα οι Deep Purple αποτελούν τα πιο γερά θεμέλια!
Μαζί με τους Led Zeppelin και τους Black Sabbath, οι Deep Purple ήταν πρωτομάστορες στο χτίσιμο της metal γέφυρας που ένωσε τα 60s με τα 70s. Με τη σύνθεσή τους να περιλαμβάνει τους Richie Blackmore (κιθάρα), Jon Lord (κίμπορντς), Ian Paice (τύμπανα), Ian Gillan (φωνητικά) και Roger Glover (μπάσο), κυκλοφόρησαν το πιο επιδραστικό άλμπουμ τους ("In Rock", το 1970) και αργότερα τα "Fireball" (1971), "Machine Head" (1972, στο οποίο υπήρχε και ο heavy metal ύμνος "Smoke On The Water") και "Made In Japan" (1972, που έχει αναγνωριστεί ως το καλύτερο λάιβ άλμπουμ του heavy metal). Η αποχώρηση των Gillan και Glover αρχικά - και αργότερα και του ίδιου του Blackmore - από τις τάξεις του συγκροτήματος οδήγησε στη διάλυσή του τον Ιούλιο του 1976. Το 1984 οι Deep Purple ξανασχηματίστηκαν και ξεκίνησαν μια δεύτερη φάση της καριέρας τους, με πολλές αλλαγές στα ονόματα των συμμετεχόντων μουσικών και με έντονη δισκογραφική και live παρουσία, που ωστόσο έμεινε στη σκιά των ημερών της ακμής της μπάντας. Όταν ξεκίνησαν για την πρώτη τους περιοδεία στη Δανία το 1968 οι Deep Purple ονομάζονταν ακόμη Roundabout. Το όνομα αυτό είχε διαλέξει ο Chris Curtis, ο πρώην ντράμερ των Searchers, ιδέα του οποίου ήταν η δημιουργία του συγκροτήματος. Ο Curtis όμως γρήγορα μπήκε στο περιθώριο και τα μέλη του γκρουπ (Mk I) δεν ήταν ικανοποιημένα από το όνομα. Ενώ λοιπόν βρίσκονταν πάνω στο πλοίο που τους μετέφερε από την Αγγλία στη Δανία, o Ritchie Blackmore και ο μπασίστας Nick Simper μιλούσαν με ένα δημοσιογράφο για το νέο σύνολο. Όταν ρωτήθηκαν για το όνομά του, ο Blackmore ανέφερε για πρώτη φορά το "Deep Purple", που ήταν ο τίτλος... ενός αγαπημένου τραγουδιού της γιαγιάς του, και ο Simper συμφώνησε με ένα νεύμα. Οι στίχοι του παλιού τραγουδιού ήταν: "When the deep purple falls over sleepy garden walls and the stars begin to flicker in the sky thru the mist of a memory you wander back to me breathing my name with a sigh. In the still of the night once again I hold you tight. Tho’ you’re gone your love lives on when moonlight beams and as long as my heart will beat, lover, we’ll always meet here in my deep purple dreams".

Λίστα κομματιών:
1. Hush
2. One More Rainy Day
3. Kentucky Woman
4. Emmaretta
5. The Bird Has Flown
6. Hallelujah
7. Speed King
8. Black Night
9. Strange Kind Of Woman
10. I΄m Alone
11. Fireball
12. Demon΄s Eye
13. Never Before
14. When A Blind Man Cries
15. Smoke On The Water
16. Black Night (Live)
17. Might Just Take Your Life
18. Coronarias Redig
19. You Keep On Moving
20. Love Child

CD1 - "SINGLES A'S & B'S"

CD2 - "SINGLES A'S & B'S"

Δεν υπάρχουν σχόλια: