27 Μαρτίου 2007

" Πέμπτη Απόγευμα " - Σοφία Παπάζογλου

Η Σοφία Παπάζογλου είναι μια από τις πιο εκφραστικές τραγουδίστριες με φωνή γεμάτη συναίσθημα, ζεστασιά και έναν λυγμό που αγγίζει τις καρδιές.
Συνειδητοποιημένη και με μια εξαιρετική ευθύτητα που φαίνεται να τηχαρακτηρίζει. Ένα διαμάντι που αξίζει να ανακαλύψει κανείς και να μαγευτεί από τη λάμψη και την ποιότητά του.
Η Σοφία Παπάζογλου άρχισε το τραγούδι, έχοντας έντονες μνήμες παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών από την παιδική της ηλικία.
Έκανε σπουδές φωνητικής στο Σύγχρονο Ωδείο της Αθήνας με τη Μ. Ιασωνίδου και παρακολούθησε σεμινάρια στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπ. Σακκά. Έκανε επίσης μαθήματα κινησιολογίας με τη Μ. Τσούτη.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της ενασχόληση με το τραγούδι, συνεργαζόμενη μετον Ν. Μαμαγκάκη στο δίσκο Στεναγμός ανατολίτης (Lyra 1995). Ακολούθησε συνεργασία με τον Γ. Ζήκα (Πάμε νότια, Lyra 1998), ενώ το άλμπουμ της μετίτλο Όσα σου μοιάζουν (Universal Music, 2003) συμπεριλήφθηκε στα 25 καλύτερα της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Δίφωνο.
Το 2004 κυκλοφόρησε ο δίσκος "Πέμπτη απόγευμα" (Cantini), καρπός της συνεργασίας της με τον Π. Καλαντζόπουλο. Το άλμπουμ αυτό συμπεριλήφθηκε στα δέκα πρώτα LP του World Music ChartsEurope. Ένα ξεχωριστό άλμπουμ για όσους αναζητούν το διαφορετικό. Έπειτα από δυο CD Single ("Φτηνά Τσιγάρα", "Με τα Μάτια Κλειστά") ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος επιστρέφει στη δισκογραφία με οκτώ συνθέσεις σε λαϊκούς δρόμους, σε στίχους δικούς του και απόλυτα ταιριαστούς στο ύφος των τραγουδιών. Ορισμένα από τα κομμάτια τα αφήνει να ανασάνουν "καθαρά". Κάποια άλλα τα "πειράζει" με πνευστά, έτσι ώστε το άκουσμα να παραπέμπει στις μπάντες του δρόμου ή σταχάλκινα των Βαλκανίων. Η Σοφία Παπάζογλου, μια υπέροχη φωνή που πρωτογνωρίσαμε στο δίσκο του ΝίκουΜαμαγκάκη "Στεναγμός Ανατολίτης", δίνει το δικό της χρώμα στα τραγούδια. Συμβάλει τα μάλα σε ένα σύνολο αισθητικά άρτιο και καλλιτεχνικά άκρως ενδιαφέρον. Στο δίσκο υπάρχουν ακόμα δυο παλαιότερα τραγούδια σε επανεκτέλεση: "Να ΄χα δυο ζωές", σε στίχους του Μιχάλη Γκανά, και "Με ταμάτια κλειστά", τραγουδισμένο τώρα από τον Αλέξη Παρχαρίδη.
"Πέμπτη Απόγευμα"
Έτος κυκλοφορίας: 2004
Είδος: έντεχνο
Περιεχόμενα:
01. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙ
02. ΦΙΛΙΑ, ΦΙΛΙΑ
03. ΛΑΘΟΣ ΠΑΘΟΣ
04. ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
05. ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠ'ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΕΧΕΙ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ
06. ΝΑΙ Η ΟΧΙ
07. ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ
08. ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ
09. ΠΕΡΑΣΕ Η ΩΡΑ, ΠΕΡΑΣΕ
10. ΝΑ'ΧΑ ΔΥΟ ΖΩΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: