29 Μαρτίου 2007

" Αέρας Φυσάει Τα Τραγούδια " - Αλίκη Καγιαλόγλου


Μια φωνή, μια κιθάρα και το παρελθόν.

Η Αλίκη Καγιαλόγλου, ερμηνεύτρια όχι επαναπαυμένη, ένα χρόνο μετά τους "Αντικατοπτρισμούς" επιστρέφει με έναν απρόβλεπτo δίσκο.
Κεφαλλονίτικες αριέτες, παλιές καντάδες, τραγούδια απ' την Αθήνα κι απ' τα επτάνησα, τραγούδια μεγάλων συνθετών, όπως ο Ν. Μάντζαρος, ο Ν. Χατζηαποστόλου, ο Θ. Σακελλαρίδης, σε ποίηση Δ. Σολωμού, Γ. Δροσίνη, Τ. Μωραϊτίνη, περιέχει ο δίσκος με τον ποιητικό τίτλο "Αέρας Φυσάει Τα Τραγούδια".
Οι διασκευές των κομματιών έγιναν από την Καγιαλόγλου, ενώ η προσαρμογή για κιθάρα από τον Κώστα Γρηγορέα που την συνοδεύει, άλλοτε προπορευόμενος και άλλοτε ακολουθώντας την.
Ένας δίσκος που μοιράζεται τη δροσιά και την τρυφερότητα σε ίσα μέρη.
Ως κιθαριστής αλλά και ως συνθέτης, ο Κώστας Γρηγορέας είναι μια από τις πιο σοβαρές παρουσίες στο χώρο της κλασσικής κιθάρας.
Οι ερμηνείες του κιθαριστή Κώστα Γρηγορέα αναδεικνύουν με σαφήνεια το χαρακτήρα των συνθέσεων, υποδηλώνοντας μία σφαιρική αντίληψη που ταυτίζεται με εκείνη του συνθέτη, αποκαλύπτοντας την πολύπλευρη μουσική διορατικότητα και εμπειρία του κιθαριστή, χαρακτηριστικά απαραίτητα για την πραγμάτωση αυτού του δίσκου.

"Αέρας Φυσάει Τα Τραγούδια"
Έτος κυκλοφορίας: 1994
Είδος: έντεχνο
Περιεχόμενα:
1. ΑΠΟΨΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΜΟΥ
2. ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ
3. ΛΑΛΟΥΝ Τ ΑΗΔΟΝΙΑ
4. ΞΑΝΘΟΥΛΑ
5. ΚΕΛΑΗΔΗΣΤΕ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΑΚΙΑ
6. ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ
7. ΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ
8. ΣΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΤΙΣ ΑΝΗΦΟΡΙΕΣ
9. ΜΟΔΙΣΤΡΟΥΛΑ
10. ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑ
11. ΘΕΛΩ Ν ΑΦΗΣΩ
12. ΜΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΕΚΟΨΑ
13. ΜΟΥ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Τ ΑΗΔΟΝΙ
14. ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
15. ΓΙΑΛΟ ΓΙΑΛΟ
16. ΑΨΗΛΟ ΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: