15 Μαρτίου 2007

" Τα Μυστικά Του Δρόμου " - Γιάννης Σπάθας

Ο Γιάννης Σπάθας συνθέτης και βιρτουόζος της κιθάρας, προερχόμενος από τη ροκ μουσική ως συνθέτης και κιθαρίστας του συγκροτήματος Socrates, συνέδεσε τη μουσική του πορεία με τη μεγάλη έκρηξη της ελληνικής ροκ τη δεκαετία του 1970.
Με πολυάριθμες συμμετοχές στην ελληνική δισκογραφία ως μουσικός αλλά και ως συνθέτης με τα άλμπουμ «Σύντομα όνειρα» και «Κλασικά εικονογραφημένα» σε στίχους Ευγένιου Αρανίτση και ερμηνευτή τον Β. Λέκκα, «Τα μυστικά του δρόμου» (προσωπικό άλμπουμ) και συνθέσεις του στα άλμπουμ «Οπωσδήποτε παράθυρο» και «Ο ήλιος του Γενάρη».
Σαν συνθέτης, ενορχηστρωτής και κιθαρίστας χαρακτηρίζεται από χροιές και φόρμες προερχόμενες τόσο από την ελληνική όσο και από την δυτική μουσική και δημιουργεί έτσι το προσωπικό του στυλ. Αυτό είναι φανερό στον προσωπικό του δίσκο που κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 1999 με τίτλο "Τα μυστικά του δρόμου".
Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει μουσικά θέματα που έχουν να κάνουν με το φάσμα της μουσικής με την οποία ασχολήθηκε και αγάπησε ο Γιάννης Σπάθας μέσα σε μια διαδρομή πολλών χρόνων. Στο δίσκο συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου.
Τραγούδια:
01 Στα Μισά Του Δρόμου (Χάρις Αλεξίου)
02 Παξοί
03 Η Φίλη Μου Νύχτα
04 Ο Ορίζοντας Που Δεν Εχω Δεί
05 Ο Μάγος
06 Αγρυπνη Πόλη
07 Τα Μυστικά Του Δρόμου
08 Μια Γαλάζια Μέρα
09 Ταξίδι Χωρίς Τέλος
10 Χορός Στο Χώμα
11 Γράμμα Στους Παλιόφιλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: