31 Μαρτίου 2007

" Bahar " - Makis Ablianitis

Ο Μάκης Αμπλιανίτης είναι εμπνευσμένος συνθέτης και ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες στην Ελλάδα σήμερα.
Ασχολείται και με τη διδασκαλία της τζαζ μουσικής, διδάσκοντας τζαζ κιθάρα, μοντέρνα αρμονία και ενορχήστρωση σε διάφορα ωδεία της Αθήνας.
Το 1993 σχημάτισε το κουαρτέτο "Jazz Steps" και το 1995 το συγκρότημα "Jazz Crew".
Την περίοδο 1996-1998 συμμετείχε στο ethnic σχήμα των Νικολούδη - Tekbilek, λαμβάνοντας μέρος στις συναυλίες που έδωσε το σχήμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία έγινε το 1997 με το δίσκο "FLAME KEEPER".
Σημαντική στην πορεία του ήταν η συνεργασία με την "ARTS, DANCE & MUSIC PRODUCTIONS", το Νοέμβριο του 1999.
Πρόκειται για τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του BROADWAY στην Ελλάδα, με αμερικανούς συντελεστές.
Το Δεκέμβριο του 2000 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, το "BAHAR", με μουσική λουσμένη στα χρώματα της Μεσογείου. Στο άλμπουμ συμμετέχουν ο Larry Coryell, Egberto Gismonti, Jan Garbarek, John McLaughlin, Dragan Dautovski, Haig Yazdjian, Petros Taboyris και ο διεθνούς φήμης ινδός φλαουτίστας Hariprasad Chaurasia, ενώ στα δύο τραγούδια του άλμπουμ συναντάμε μία από τις καλύτερες φωνές στο ελληνικό τραγούδι, τον Μανώλη Λιδάκη. Με το "BAHAR" ο Αμπλιανίτης καταξιώνεται στο χώρο της ελληνικής μουσικής και γίνεται πλέον γνωστός στο ευρύ κοινό. Σχηματίζει δικό του γκρουπ και δίνει πολύ πετυχημένες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία και την FYROM, χώρες στις οποίες το άλμπουμ του είναι στα τοπ τεν. Ταυτόχρονα το "BAHAR" τον κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Πολλές ξένες εταιρείες ζητούν κομμάτια από το άλμπουμ για να συμπεριλάβουν σε συλλογές τους. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν τέσσερις συλλογές με κομμάτια του σε ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία.
"Bahar"
Έτος κυκλοφορίας: 2000
Είδος: World
Περιεχόμενα:
1. LOVE SECRET
2. ΑΣΤΡΟ ΚΡΥΦΟ
3. ETERNAL SONG
4. SUN WALK
5. BAHAR
6. DHAULAGIRI
7. ΜΗ ΜΟΥ ΑΡΝΗΘΕΙΣ
8. SKY COLOURS
9. HAND BUILT
10. BALLOON TRAVELLER
11. RIVER
12. SEABIRD
13. WOOD, STEEL, AIR
14. SAGARMATHA
15. ΑΣΤΡΟ ΚΡΥΦΟ [ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: