10 Μαρτίου 2007

" Καλημέρα " - Μαρία Λούκα

"Να σε δω να ξυπνάς
να σε λούζει το φως κι ένας Άγιος κρυφός
να τρυπώνει στη μέρα
δίχως να με ρωτάςν' ανασαίνεις φιλιά και γλυκά να μου λες
καλημέρα "..!
Με διαβατήριο τις συνεργασίες της με πολύ σημαντικά ονόματα του έντεχνου τραγουδιού, μπαίνει στη δισκογραφία η Μαρία Λούκα. Στο πρώτο της album η ίδια γράφει τη μουσική εννιά τραγουδιών και τους στίχους όλων εκτός της "Αμοργού".

Τη Μαρία Λούκα τη γνωρίσαμε στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα όπου τον συνοδεύει επί σκηνής τα δυο τελευταία χρόνια. Η Μαρία ξεκίνησε την πορεία της στην Κρήτη μαθαίνοντας πιάνο και τραγουδώντας στη νεανική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου.
Σύντομα έρχεται στην Αθήνα όπου διακρίνεται και συνεργάζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Νίκο Ζούδιαρη και τον Σωκράτη Μάλαμα.
Εσωτερική ανάγκη την σπρώχνει στη σύνθεση και στη στιχουργία και με το τραγούδι ολοκληρώνεται το πρόσωπο του τραγουδοποιού. Στον πρώτο της δίσκο "Καλημέρα", την πλαισιώνουν εξαίρετοι μουσικοί από την Θεσσαλονίκη όπως ο Δημήτρης Μπασλάμ, ο Γιώργος Μπαντούκ Αποστολάκης, ο Φώτης Σιώτας, ο Αλέξης Αποστολάκης, ο Δημήτρης Μυστακίδης κ.ά.
Τα τραγούδια της είναι ευαίσθητες μπαλάντες πότε ηλεκτρικές, πότε ακουστικές, αλλά δοκιμάζει και δοκιμάζεται και σε λαϊκότερες φόρμες. Ένας γυναικείος κόσμος ξεδιπλώνεται στα τραγούδια της και ζητά να φωτίσει σκοτεινές γωνιές και να υπερασπιστεί το δικό της προσωπικό αίσθημα.
Τίτλος CD"ΚΑΛΗΜΕΡΑ"
Εταιρεία: ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ
Περιεχόμενα:
01. Καλημέρα
02. Αμοργός
03. Χιόνι
04. Μόνο μια στιγμή
05. Σε ποια γη
06. Μη ρωτάς (συμμετέχει ο Σωκρ. Μάλαμας)
07. Τσίρκο
08. Αέρας
09. Μάτια μου ζωγραφιστά
10. Όνειρα
11. Σημάδια στο νερό
12. Μαζεύω τα κομμάτια μου

Δεν υπάρχουν σχόλια: