18 Μαρτίου 2007

" Πρωί Της Κυριακής " - Καλλιόπη Βέττα


Σε πολύχρωμο "καμβά" μοιάζει να ζωγραφίζει με τη φωνή της η Καλλιόπη Βέττα με το cd "πρωί της Κυριακής".
Η ιδιαιτερότητα των συνθέσεων που κινούνται ανάμεσα στο έντεχνο, στην ethnic, στη pop και ακόμα και σε πιο κλασσικές φόρμες, συναντούν τις αναμφισβήτητες φωνητικές ικανότητες της Καλλιόπης και το αποτέλεσμα αναμένεται να ικανοποιήσει τον ακροατή.
Η Καλλιόπη Βέττα είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες φωνές στο χώρο της world music. Κι αυτό γιατί είναι πολλές οι συλλογές που κυκλοφορούν στην παγκόσμια μουσική αγορά και φιλοξενούν κάποιο τραγούδι της.
Στο «Πρωί της Κυριακής», τον πέμπτο κατά σειρά ολοκληρωμένο δίσκο της, ερμηνεύει το κάθε τραγούδι σεβόμενη τις ιδιότητες του. Όλες οι συνθέσεις του δίσκου αθροιστικά δημιουργούν έναν ηχητικό πλούτο. Συνυπάρχουν αρμονικά ιθαγενή και διεθνικά στοιχεία. Ο λόγος των τραγουδιών είναι άμεσος χωρίς να λείπουν τα ποιητικά σχήματα. Είναι ένας δίσκος που αντανακλά την εποχή του με τον καλύτερο τρόπο, αφού καταφέρνει πρωτίστως να είναι pop παίρνοντας όμως σοβαρά υπόψη του τη λόγια πλευρά του ελληνικού τραγουδιού.
Ο Μιχάλης Κουμπιός, ο οποίος επιμελήθηκε και την παραγωγή, έγραψε τα πέντε από τα έντεκα τραγούδια του δίσκου σε στίχους του Γιώργου Ανδρέου, του Νίκου Σταθόπουλου, του Γιώργου Κοροπούλη και του Διονύση Καψάλη.
Ο Τάσος Γκρους εμπιστεύτηκε ένα υπέροχο τραγούδι στην Καλλιόπη σε στίχους του Κωνσταντίνου Τσούτσια, με τίτλο «Τατουάζ», όπως επίσης ο Ηλιας Λιοuγκος , ο οποίος έγραψε το «Κόψε» σε στίχους της Ζωής Παπαδοπούλου.
Ο Πέτρος Βαγιόπουλος σε στίχους του Ηλία Κατσούλη έγραψαν το «Λέω να φύγω» ενώ το «Είχα σκοπό» έγραψε ο Νίκος Γιούσεφ σε στίχους του Μιχάλη Κουμπιού.
Σημαντική επίσης είναι η συμβολή του Μανώλη Λιδάκη στο δίσκο, μια που έγραψε τις «Έρημες ακρογιαλιές» σε στίχους του Ηλία Κατσούλη αλλά και η συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη, με τον οποίο η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει το «Ρώτα τον έρωτα». Θα ήταν μεγάλη παράληψη να μην αναφερθούμε στον Μιχάλη Νικολούδη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση του δίσκου και συμμετέχει με το ορχηστρικό θέμα «Το πνεύμα της άνοιξης»!

Έτος κυκλοφορίας: 2005
Είδος: έντεχνο/σύγχρονο έντεχνο
Περιεχόμενα:
01. Έτσι ξέρω ν' αγαπώ
02. Είχα σκοπό
03. Ρώτα τον έρωτα (συμμετέχει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης)
04. Τώρα πως ζεις
05. Τατουάζ
06. Οι έρημες ακρογιαλιές
07. Το πνεύμα της άνοιξης (ορχηστρικό)
08. Κόψε
09. Το όνειρο γεννήθηκε
10. Λέω να φύγω
11. Πρωί της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: