03 Μαρτίου 2007

" Της Αγάπης Το Μετάξι " - Μαρία Θωϊδου

Η Μαρία Θωίδου σπούδασε μουσική και κλασικό τραγούδι στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και της Λειψίας.
Eπίσης είναι απόφοιτος του τμήματος νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσσαλονίκης. Έχει αναπτύξει μουσικοπαιδαγωγική δράση σε σχολεία, ωδεία και πολιτιστικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μετά από μία δεκαετία περιπλάνησης στην Ευρώπη και διαμονής της στο Βερολίνο επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα, όπου, παράλληλα με τις εμφανίσεις της, εργάζεται ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Σημαντικοί σταθμοί στην καλλιτεχνική της πορεία είναι η όπερα και το Lied, ο αυτοσχεδιασμός και η μοντέρνα ευρωπαϊκή μουσική αλλά πάνω απ' όλα τα τραγούδια της.

Η Μαρία Θωΐδου συνθέτει και ερμηνεύει τη μουσική της από το 1987. Έχει ηχογραφήσει 4 προσωπικούς δίσκους, ενώ έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και επί σκηνής με πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως οι Νίκος Παπάζογλου, Κώστας Θεοδώρου, Σωκράτης Μάλαμας, Goran Bregovic, Armos Enseble και άλλους...
Ο δίσκος "Της Αγάπης Το Μετάξι" ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1994 στο studio "Αγροτικό" του Νίκου Παπάζογλου και είναι μια παραγωγή του μύλου.
Πρόκειται για μία δισκογραφική κατάθεση που «απαιτεί» από τον ακροατή καθώς δεν προσφέρεται για εύκολο άκουσμα ούτε αναμένεται να ξεπηδήσει το σουξεδάκι μέσα από αυτήν. Ούτως ή άλλως η Μαρία πάντα σε αυτές της σταθερές πορεύτηκε, κερδίζοντας έτσι την θέση της στην δισκογραφία και στην εκτίμησή μας.
Περιεχόμενα:
01. ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟ ΜΕΤΑΞΙ
02. Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ
03. ΜΗΝΥΜΑ
04. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥ
05. ΔΕ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΜΕ ΤΗ ΜΙΛΙΑ
06. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ
07. ΘΑ 'ΘΕΛΑ ΝΑ 'ΜΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΑ
08. ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
09. Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ
10. ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ
11. ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ
12. ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: