10 Μαρτίου 2007

" Για Μένα " - Τασούλα

Η λύρα έχει πολύ πέραση το τελευταίο καιρό και ίσως αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για να κυκλοφορήσει album μια γνήσια λυράρισσα από τη Κρήτη, η Τασούλα.
Το album "Για μένα" κυκλοφόρησε τον ιούνιο του 2005 από την Τασούλα, τη σπουδαία κρητική λυράρισσα, που δίνει το δικό της "στίγμα" στην κρητική παράδοση.
11 τραγούδια, όλα σε μουσική της Τασούλας, εκτός από το "ανάθεμά σε" που σίγουρα γνωρίζετε και το οποίο έχει γράψει ο Παντελής Θαλασσινός και στο cd ακούγεται διασκευασμένο.

Η φωνή της Τασούλας είναι "όλα τα λεφτά", καθώς ο τόνος της αλλά και ο τρόπος πυο ερμηνεύει ταιριάζουν απόλυτα στο στυλ των τραγουδιών. Αν και δεν είμαι μυημένος στη κρητική παραδοσιακή μουσική, κάποια τραγούδια τα βρήκα ενδιαφέροντα, αυτό όμως που λίγο με προβλημάτισε ήταν ο "λυπητερός τόνος" αρκετών κομματιών. Λίγες είναι οι στιγμές που οι ήχοι γίνονται πιο έντονοι και ρυθμικοί. Ωστόσο δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, καθώς θα ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω πολλά από τη κρητική παράδοση. Ωστόσο θα πρέπει να τονίσω πως αυτή η άτιμη λύρα, μας έχει μαγέψει!
Ο τίτλος του cd ''Για μένα'' αλλά και για όλους τους φίλους της καλής κρητικής μουσικής και όχι μόνο.Τη μουσική όλων των τραγουδιών καθώς και τους οτίχους σε 5 από αυτά υπογράφει η Τασούλα. Τους στίχους των υπόλοιπων τραγουδιών έχει γράψει η Δέσποινα Σπαντιδάκη.
To cd περιέχει τη μεγάλη επιτυχία του Παντελή Θαλασσινού "Ανάθεμα σε" σε μία μοναδική και πολύ ιδιαίτερη ερμηνεία από την Τασούλα.
Τα τραγούδια του cd
01. Αγάπη
02. Στην αγκαλιά τση θάλασσας
03. Ταξίδεψέ με
04. Σκοτάδι
05. Δε συναντιούνται
06. Ανάθεμά σε
07. Στιγμές
08. Κύκλοι
09. Αντάρτισσα καρδιά
10. Σε σκέφτομαι
11. Κι αν έφυγες
12. Ότι αγαπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: