06 Μαρτίου 2007

" Lsd 25 " - The Fuzztones

Οι Fuzztones είναι ένα αμερικάνικο γκαράζ συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη.
Ανήκουν στο ρεύμα της αναβίωσης του γκαράζ και θεωρούνται ένα από τα μακροβιότερα αλλά και επιδραστικότερα συγκροτήματα της σκηνής.
Το αμερικανικό συγκρότημα "The Fuzztones" σχηματίστηκε το 1982, στη Νέα Υόρκη.
Με επικεφαλής την ιδιόμορφη φυσιογνωμία του Rudi Protrudi, αποτέλεσαν μία από τις πλέον επιτυχημένες μπάντες που, όπως οι The Chesterfield Kings, The Miracle Workers, The Cynics, επιχείρησαν λίγο πριν από τα μέσα της δεκαετίας του '80 τη λεγόμενη "αναβίωση" του garage rock, της νεο-ψυχεδέλειας και γενικότερα τμήματος της ιδιαίτερης μυθολογίας που άνθησε κατά τη δεκαετία του '60.
Διαλύθηκαν και ανασυντάχτηκαν εκ νέου, ενώ και η κλασική τους σύνθεση γνώρισε στη συνέχεια αρκετές αλλαγές.
Από τη δισκογραφία τους ξεχωρίζουν το κλασικό για το είδος του πρώτο τους άλμπουμ "Lysergic Emanations" (1984) και το "Creatures That Time Forgot" (1989), ενώ περιεκτική θεωρείται και η συλλογή "Flashbacks" (1997).
Από το 1980, όταν ξεκίνησαν από τη Lower Easter Side της Νέας Υόρκης, μέχρι και σήμερα, όπου το ορμητήριο τους βρίσκεται πλέον στο Los Angeles, αποτελούν το συγκρότημα / σύμβολο για το συγκεκριμένο μουσικό είδος κι έναν από τους βασικότερους λόγους που σπουδαία groups από τα 60's, όπως οι Sonics, οι Wailers, οι Music Machine, οι Haunted και πάρα πολλοί άλλοι, έγιναν ευρύτερα γνωστοί στις επόμενες γενιές μουσικόφιλων.
Οι διασκευές τους σε κομμάτια σαν το "Strychnine", το "1,2,5", το "Cinderella", το "Out Of Our Tree", το "The People In Me", ήταν τόσο καλές που σε μεγάλο μέρος του κοινού κυριαρχεί, ακόμη και τώρα, η εντύπωση ότι πρόκειται για δικές τους συνθέσεις. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και τις δικές τους μεγάλες στιγμές, με ιστορικά albums όπως τα "Lysergic Emanations" και "Braindrops" και tracks-δυναμίτες σαν τα "Bad News Travel Fast", "Nine Months Later", "Just Once", "In Heat", μπορεί να καταλάβει το γιατί η παρέα του τραγουδιστή και κιθαρίστα Rudi Protrudi και της κημπορντίστριας Deb O' Nair εξακολουθεί να κερδίζει καινούριους οπαδούς, μέχρι και σήμερα, 25 χρόνια μετά το ξεκίνημά της.
Επί σκηνής οι Fuzztones είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί - αυτό άλλωστε στην Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε ουκ ολίγες φορές, αφού οι επισκέψεις τους στη χώρα μας είναι συχνές - παρουσιάζοντας ένα set που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την καριέρα τους.
Το "LSD 25" είναι ένας δίσκος που περιλαμβάνει τα 25 καλύτερα τραγούδια, των διαδρομών των Fuzztones, για να τιμήσουν την επέτειο των 25 χρόνων της ζώης τους.
Επίσης στο "LSD 25" θ' ακούσετε και 2 ολοκαίνουργια τραγούδια. Το "Salem Witch Trial και το "They're Gonna Take You Away"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: