02 Μαρτίου 2007

" Το Κουτί Της Πανδώρας " - Νένα Βενετσάνου

Αληθινά κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν κάποιοι καλλιτέχνες, της τάξεως μιας Νένας Βενετσάνου, χρειάζονται συστάσεις και παρουσιάσεις των όσων έχουν πραγματοποιήσει και προσφέρει στον μουσικό πλούτο μας!!! Αν πάλι σκέφτομαι δεν το κάνω, ίσως φανώ άδικος μαζί τους... διότι πιστεύω πως για τέτοιου είδους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, καλό ειναι να μην ξεχναμε ούτε στιγμη ν' αναφερόμαστε και να εξυμνούμε το έργο τους κάθε φορά που μας δίνετε η ευκαιρία!!!
Στο δίσκο "Το κουτί της πανδώρας", η Νένα Βενετσάνου τραγουδά. Τραγουδά την γυναίκα, τον έρωτα, το πάθος..! Μια φώνη που πέρνει θέση απέναντι στα πραγματα... μέσα στα πράγματα. Τα μετουσιώνει, τα μελωποιεί και μας τα προσφέρει. Η απλότητα, η δύναμη, η αμεσότητα μαζί με τον λυρισμό αύτη της φωνής, που βλέπει τα πράγματα κατάματα, εναρμονίζουν, αλλάζουν και αξιοποιούν το τραγούδι προσδίδοντάς του μια λαμπρή και σπάνια ποιότητα......
Η φωνή της Νένας Βενετσάνου. Η ηδονή της ακρόασης. Η σημασία του να είσαι σιωπηλός. Η ουσία του να παραδίνεσαι..!
"ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ". Στίχοι δικοί της και άλλων γυναικών ποιητριών, Γαλάτεια Καζαντζάκη, Στέλλα Χρυσουλακη, Αιμιλία Δάφνη, Μυριώτισσα... Δημιουργούν μια ισοτοπία γυναικεία, από την Λιλήθ ως την Εύα από την Πανδώρα ως τις Αμαζόνες... Το χώρο άλλων τρόπων...της μητριαρχίας...της γυναίκας. Όλοι οι ρόλοι που έπαιξε, που παίζει, που της όρισαν, που πήρε μόνη της η γυναίκα!!!

Τα τραγούδια του δίσκου:
1 Ρωτω Να Μαθω Την Αληθεια
2 Θελω Να Μου Μιλησεις
3 Τα Νησια Μας
4 Αποπειρα
5 Au Nom
6 En Vertu De L' Amour
7 L' Amoureuse
8 Je Ne Suis Pas Seul
9 Λιληθ
10 Σαν Ανοιξιατικο Καραβι
11 Το Σανδαλακι
12 Το Κουτι Της Πανδωρας
13 Voluptas
14 Αμαρτωλο
15 Ελπιδα
16 Γλεντι

Δεν υπάρχουν σχόλια: