27 Μαρτίου 2007

" Τα Ρόδα Της Αυλής Μας " - Διάφοροι Ερμηνευτές (Δίφωνο 98)

Ένας αέρινος κόσμος από έρωτα και πίκρα, λησμονιά και όνειρο, φωτιά καιγέλιο μάς τυλίγει σαν φιλική αγκαλιά, μας κοιτάζει με λατρεία σαν αγαπημένη, σκύβει με τη συμπόνια του παθόντος προς το μέρος μας, ανοίγει πόρτες και παράθυρα, μας παίρνει από το χέρι και μας βγάζει στο φως για να μας ξελογιάσει, να μας χαρίσει Τα Ρόδα Της Αυλής: το άρωμα της ελπίδας, το χαμόγελο της καρτερίας, το σκίρτημα της καρδιάς που αιφνιδιάζεται μαγεμένηαπό έναν καινούργιο έρωτα.
Αχ αυτά τα τραγούδια... Σκαλίζουν επίμονα τη μνήμη μας, αφού αυτός είναι οπιο σύντομος δρόμος για να περιπλανηθεί κάποιος ανενόχλητος στους κήπους τηςκαρδιάς του, όπου είναι θαμμένα τα βάλσαμα της αθωότητας, όπου βλασταίνουντα ελιξίρια του ίμερου και οι πειρασμοί του καινούργιου.
Είναι τραγούδια της εποχής μας, δικά μας, αλλά καθόλου τετριμμένα, ηχογραφήσεις της δεκαετίας του 1990 και του σήμερα.
Τραγούδια που, πρώτα απ'όλα, καθησυχάζουν τον κύριο Νίκο Γκάτσο ότι όλα είναι εδώ, όπως χα άφησες εσύ κι όπως τα ξέρεις από της Λύπης τον καιρό.

Τραγούδια που φρεσκάρουν τοπαρελθόν με ανα-φορές-ανάσες, όπως το Μαρόκο του 1985, το οποίο κυριολεκτικά σφραγίζεται από τη νεότερη ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά. Και η Μελίνα Ασλανίδου, όμως, τραγουδώντας Το παρελθόν θυμήθηκα δεν επισκιάζει την ερμηνεία της Αννας Χρυσαφή, από το μακρινό 1962, αλλά καταφέρνει να απλώσει πάνω στις καμπύλες της μελωδίας το δικό της τρυφερό φως... Όχι, τα τραγούδια μας δεν έχουν αλλάξει συνήθειες. Γλιστρούν κι αυτά μέσα στο χρόνο σαν της βροχούλας το νερό, ταξιδεύουν παντού, διασχίζουν τους ορίζοντες, κλέβουν φιλιά και βλέμματα από αλλού, θαυμάζουν τον Νείλο που κυλάει ανάμεσα στις καλαμιές, χάνονται σε έναν μαγικό υφαντόκοσμο, αναζητούντα μυστικά σημάδια.
"Τα Ρόδα Της Αυλής Μας", όπως τα τραγούδια κάθε εποχής, ενορχηστρώνουν κι αυτά με συναισθήματα τις μεγαλύτερες αλήθειες καιτα μεγαλύτερα ψέματα του κόσμου- αλλά πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Πώς αλλιώς να παρηγορηθούμε τις στιγμές που η αγάπη γίνεται σύννεφο και όσα πιστέψαμε γλιστρούν σαν άμμος ανάμεσα στα δάχτυλα μας; Πώς αλλιώς να ξανανοίξουμε τα φτερά μας και να γιορτάσουμε τη ζωή μας λουσμένοι στο ανατολίτικο φως.

"Τα ρόδα της Αυλής μας" – (Τσανακλίδου, Καλημέρη, Ασλανίδου, Παπαδοπούλου,Στασινοπούλου, Πασπαλά, κ.ά.)
Έτος κυκλοφορίας: 2003 (Δίφωνο 98)
Είδος: Έντεχνο
Περιεχόμενα:
01 ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ
02 ΗΤΑΝΕ ΑΕΡΑΣ
03 ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑ
04 ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ
05 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
06 ΣΑΝ ΤΗΣ ΒΡΟΧΟΥΛΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ
07 ΘΑ ΓΙΝΩ
08 ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
09 ΥΦΑΝΤΟΚΟΣΜΟΣ
10 ΜΑΡΟΚΟ
11 ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ
12 ΣΤΑΛΑΓΜΑΤΙΑ

1 σχόλιο:

Hilal είπε...

καλιμερα αποστολι!
I m getting this one now.thanks alot for sharing with people..you are wonderfull in world!