24 Μαΐου 2007

" Voice " - Alison Moyet

Μετά την επιτυχία που γνώρισε η Alison Moyet με το "Hometime" το 2002, επιστρέφει με το album "Voice" 2004, που περιέχει διασκευές 11 γνωστών τραγουδιών, από συνθέτες όπως Michel Legrand, Jacques Brel, Elvis Costello, Burt Bacharach, Bizet κ.α.

Είναι γεγονός πως αρκετοί καλλιτέχνες έχουν προσπαθήσει να ξαναζωντανέψουν παλιότερα κομμάτια. Τις περισσότερες φορές όμως δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν ή ακομα να φτάσουν το επίπεδο των original εκτελέσεων. Η περίπτωση της Alison Moyet αποτελεί την φωτεινή και πόσο μάλλον ηχητική εξαίρεση σ' αυτόν το κανόνα.
Η Alison Moyet, μετά την δισκογραφική της περιπλάνηση με το πρώην μέλος των Depeche Mode, Vince Clark, που μαζί άκουγαν στο όνομα Yazoo, συνεχίζει να μας κρατάει συντροφιά σε σόλο πλέον καριέρα.
Ερμηνευτικά το "Voice" ξεπερνάει τις προσδοκίες και των πιο δύσπιστων που υποστηρίζουν οτι ξαναζεσταμένο φαγητό δεν τρώγεται. Τραγουδώντας κλασικά κομμάτια όπως το "Cry me a River" του Αρθουρ Χάμιλτον,και το "Almost Blue" του Ελβις Κοστέλο, η Alison Moyet καταφέρνει να συγκινήσει με την ιδιαίτερη χροιά της, προσθέτοντας μια καινούργια νότα σανσυνδετικό κρίκο που δένει το παρελθόν με το σήμερα.

Έτος κυκλοφορίας: 2004
Είδος: pop/rock
Περιεχόμενα:
1. Windmills Of Your Mind
2. Man I Love, The
3. Almost Blue
4. Je Crois Entendre Encore
5. What Are You Doing The Rest Of Your Life?
6. God Give Me Strength
7. Wraggle Taggle Gypsies-O!, The
8. Dido's Lament: When I Am Laid In Earth
9. La Chanson Des Vieux Amants
10. Cry Me A River
11. Bye Bye Blackbird

Δεν υπάρχουν σχόλια: