10 Μαΐου 2007

" Tattoo You " - Rolling Stones

1981 "Tattoo You" To άλμπουμ που δίχασε κοινό και κριτικούς !!!

Οι Rolling Stones πείθουν εδώ ότι μπορούν να ροκάρουν και όπως εκείνο το παλιό καλό Sticky Fingers, έτσι και το Tattoo You χωρίζεται σε hard και σε soft μέρη.
Δεν υπάρχουν φιλοσοφικά μηνύματα εδώ. Μπορείτε όμως να βρείτε μερικά κοινωνικά σχόλια σε τραγούδια όπως το "Hang Fire" και το "Tops", αλλά δεν πρόκειται για κάτι σημαντικά ενδιαφέρον.
Ανοίγει με το "Start Me Up" που το riff του συγκρίνεται με το "Honky Tonk Women" και ακολουθεί το "Hang Fire" με έναν θυμωμένο Jagger στα αντι-Βρετανικά του στιχάκια. Στη συνέχεια έρχεται ο Keith με τη χαριτωμένη μελωδία του "Little T & A" και αμέσως μετά, το αμφιλεγόμενο "Neighbours". Αυτό το κομμάτι, δεν ξέρω πώς γίνεται αλλά κάποιοι δεν θέλουν ούτε να το ακούν και κάποιοι άλλοι, το αγαπούν πολύ.
Οι λάτρεις του R'n'B εισπράττουν εδώ μία γερή αποζημίωση με το "Black Limousine" και το "Slave" που μας έρχεται από την περίοδο του Black And Blue. Πολύ καλά και τα δύο αυτά κομμάτια.
Από τις μπαλάντες ξεχωρίζει το "Worried 'Bout You" με το falsetto τραγούδισμα του Mick, το "No Use In Crying" και το "Tops", αλλά τα δύο κομμάτια που θεωρώ καλύτερα, είναι το "Heaven" που είναι κάτι σαν πειραματικό instrumental (!!!) και φυσικά το πασίγνωστο "Waiting On A Friend".
Το album αυτό δίχασε κοινό και κριτικούς. Είπαν ότι είναι απαράδεκτο ή ότι πρόκειται για την καλύτερη δουλειά των Stones σε ολόκληρη τη δεκαετία του 80. Ακούστε το και βγαλτε κι εσείς τα συμπεράσματά σας.
Πάντως το 1982 οι αναγνώστες του περιοδικού "Rolling Stone" τούς ανακηρύσσουν το καλύτερο συγκρότημα, τον Jagger ως καλύτερο τραγουδιστή, καλύτερο δίσκο της χρονιάς που πέρασε το 'Tattoo You", καλύτερο σινγκλ το "Start Me Up" και καλύτερους συνθέτες τους Jagger - Richard .
Η συναυλία που δίνουν στο Aberdeen τον Μάιο είναι η πρώτη σε βρετανικό έδαφος μετά από έξι χρόνια. Τις περιοδείες της χρονιάς μπορεί να τις ακροασθεί κάποιος στον δίσκο τους "Still Life" που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1982.

Έτος κυκλοφορίας: 1981
Είδος: rock
Περιεχόμενα:
1 Start Me Up
2 Hang Fire
3 Slave
4 Little T & A
5 Black Limousine
6 Neighbours
7 Worried About You
8 Tops
9 Heaven
10 No Use In Crying
11 Waiting On A Friend

Δεν υπάρχουν σχόλια: