09 Μαΐου 2007

" Black And Blue " - Rolling Stones


Οι Rolling Stones σχηματίστηκαν στις 25 Μαίου 1962 στο Λονδίνο. Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Charlie Watts, Bill Wyman, MickTaylor, Ron Wood, Ian Stewart, όλοι τους σύμβολα καθιερωμένα και μάλιστα μετεράστια προσφορά στην υπόθεση της μουσικής.
Από τα τέλη της δεκαετίας του '60, οι Rolling Stones είχαν ήδη κερδίσει τον τίτλο της "Τhe World's Greatest Rock & Roll Band".
Ο Mick Jagger είχε ήδη γίνει το πρότυπο του rock frontman, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία με το τραγουδιστικό του σώου, καθώς οι "δαιμονισμένες" νότες από τις κιθάρες τουKeith Richards και του Brian Jones έγραφαν την ιστορία μόλις λίγα μέτρα πιο πίσω, με support το μπάσο του Bill Wyman και τα τύμπανα του Charlie Watts.
Οι Stones έγιναν η μπάντα της Βρετανικής blues-rock σκηνής, αφήνοντας πίσω άλλες σύγχρονες μπάντες, όπως οι Animals του Eric Burdon και οι Them του VanMorrison. Στην πραγματικότητα, δεν εγκατέλειψαν ποτέ το blues, αλλά με το που κέρδισαν τη δημοτικότητα του κοινού, άρχισαν την μουσική εξερεύνηση τηςΒρετανικής rock όπως έκαναν οι Beatles, οι Kinks και οι Who.
Η καριέρα τους ποικίλλει. Φλερτάρισαν ακόμα και με την ψυχεδέλεια, χωρίς να πάψουν ούτε στιγμή να είναι ένα rock κουιντέτο. Πέρασαν και μεγάλες δυσκολίες. Έχασαν έναν συνιδρυτή και φίλο (Brian Jones), πριν ακόμα να προλάβουν να συνειδητοποιήσουν ότι λίγες ημέρες πρωτύτερα, τον είχαν απολύσει λόγω των ala Syd Barrett προβλημάτων του.
Εκτός αυτού, λίγους μήνες αργότερα στη συναυλία του Altamont, οι Hell's Angels σκότωσαν έναν ακροατή της συναυλίας μπροστά στα μάτια τους. Κι' όμως, 43 χρόνια τώρα ηχογραφούν, κάνουν συναυλίες και εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς και παραγωγικοί. Προσέφεραν(και προσφέρουν) πολλά. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Ποια μπάντα έχει αντέξει τόσο; Δέχτηκαν επιρροές από το Αμερικανικό blues και επηρέασαν με τη σειρά τους, άλλες σύγχρονες και μεταγενέστερες μπάντες.
Η Καρδιά καιτο Μυαλό των Stones, είναι (και παραμένουν) ο Mick Jagger και ο Keith Richards.

"BLACK AND BLUE"
Έτος κυκλοφορίας: 1976
Είδος: rock
Περιεχόμενα:
01 Hot Stuff
02 Hand Of Fate
03 Cherry Oh Baby
04 Memory Motel
05 Hey Negrita
06 Melody
07 Fool To Cry
08 Crazy Mama

Δεν υπάρχουν σχόλια: