10 Μαΐου 2007

" Half The Perfect World " - Madeleine Peyroux

Όταν το 1996 έκανε το ντεμπούτο της με το "Dreamland", η 22χρονη Madeleine Peyroux προκάλεσε αναστάτωση στο μουσικό κόσμο με το σπάνιο ταλέντο της και την εκπληκτική φωνή της, που θύμιζε έντονα την Billie Holiday.
Μετά τιςδιθυραμβικές κριτικές και την ευρεία αναγνώριση, ακολούθησε το εξίσου αξιόλογο "Careless Love", ενώ η νεότερη δισκογραφική δουλειά της είναι το "Half The Perfect World".
Η διαφορά του από τα προηγούμενα εστιάζεται στην επιλογή των τραγουδοποιών. Με επιλογές από Leonard Cohen, Joni Mitchell, TomWaits, Serge Gainsbourg και Fred Neil, δείχνει σαφή στροφή σε πιο σύγχρονους δημιουργούς.
Το άλμπουμ περιέχει επίσης τέσσερις πρωτότυπες συνθέσεις με τη συμμετοχή των Larry Klein και Jesse Harris, που είχαν συνεργαστεί μαζί της και στο παρελθόν. Παράλληλα, τη βλέπουμε να μοιράζεται τα ερμηνευτικά χρέη με την k.d lang στο "River" της Joni Mitchell, δίνοντας εντελώς νέα πνοή στο κομμάτι.
Με βαθύ συναισθηματισμό και απαράμιλλη γοητεία, η Peyroux καταφέρνει να παρουσιάσει άλλο ένα διαμάντι στην ήδη απογειωμένη καριέρα της...

Έτος κυκλοφορίας: 2006
Είδος: jazz
Περιεχόμενα:
1. I'm All Right ListenListen
2. The Summer Wind ListenListen
3. Blue Alert ListenListen
4. Everybody's Talkin' ListenListen
5. River" (duet featuring k.d. lang) ListenListen
6. A Little Bit ListenListen
7. Once in a While ListenListen
8. (Looking for) The Heart of Saturday Night ListenListen
9. Half the Perfect World ListenListen
10. La Javanaise ListenListen
11. California Rain ListenListen
12. Smile

Δεν υπάρχουν σχόλια: