02 Μαΐου 2007

" Aman Doctor " - Candan Ercetin

...Kαθόλου τυχαία, νούμερο ένα στις πωλήσεις βρισκόταν η Candan Ercetin, με το CD "Aman Doktor".
Τραγουδάει όσα τραγούδια ξέρουμε τόσα χρόνια, «Χαρικλάκι», «Τι τα Θέλεις τα λεφτά» και άλλα πολλά... Μόνο που το μισό τραγούδι το λέει στα τουρκικά και το υπόλοιπο στα ελληνικά.

Η Candan Ercetin γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1963 στο Kirklaleri (αρχικά
Kirkkilise "Σαράντα Εκκλησιές"). Η οποία είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Ευρωπαϊκής Τουρκίας (Ανατολική Θράκη).
Η πόλη έχει πληθυσμό 53.000 κατοίκων, με σημαντικό αριθμό τσιγγάνων οι οποίοι υπολογίζονται μεταξύ 15.000 και 25.000.
Το 1991, η Candan Ercetin αποφήτησε από το Municipal Music School της Κωνσταντινούπολης όπου μελέτησε παραδοσιακή μουσική και κλασσική όπερα.
Το 1986 αντιπροσώπευσε την Τουρκία στο διαγωνισμό της Eurovision που διοργανώθηκε στο Όσλο (Νορβηγία), ως μέλος μιας ομάδας που ονομάζονταν "Klips Ve Onlar" με το τραγούδι "Halley", το οποίο κατέλαβε τη 9η θέση στην βαθμολογία.
Το 1995, παρουσιάζει μια σειρά απο 65 μουσικά προγράμματα με τον τίτλο "Randevu" για το "Μusic Channel Number One", πέντε ημέρες εβδομαδιαίως.
Τον Αυγούστου του 1995, ολοκλήρωσε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τον τίτλο "HAZIRIM" το οποίο περιέχει τραγούδια απο την Μακεδονία και την Θράκη, όπου είναι και η καταγωγή της. Τον ίδιο χρόνο, βραβεύεται γι' αυτό το άλμπουμ, από το κανάλι μουσικής "AlemFM" σαν το καλύτερο λαϊκό αλμπουμ στην Τουρκία και τις μεγαλύτερες πωλήσεις του έτους.
Επίσης τον ιούλιο του 1996 κάνει τις καλύτερες πωλήσεις για τοsinge "Sevdim Sevilmedim".
To 1997 παρουσιάζει τι νέο της άλμπουμ με τον τίτλο "Capkin" το οποίο περιέχει δικές της συνθέσεις και συγκαταλέγεται στην ethnic κατηγορία της μουσικής.
Το τραγούδι "Yalan" γίνεται παγκοσμίως γνωστό και βραβεύεται απο τον "Istanbul Fm".
Το 2005 δημιουργεί ένα remix album το οποίο περιέχει 6 τραγούδια από τον δίσκο "Melek" (2004) σε νέα έκδοσή και ένα νέο τραγούδι "Sevdim Anladim" ("Vois Surton chemin") από την ταινία του Barratier Christophe, με τον τίτλο "LesChoristes".
Τον ίδιο χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2005 γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της επαγγελματικής της καριέρας, παρουσιάζει το νέο και τελευταίο, μέχρι στιγμής, άλμπουμ της με τον τίτλο "Aman Doctor".
To άλμπουμ αυτό περιέχει κοινά μας γνωστά τούρκο-ελληνικά τραγούδια τα οποία μάλιστα τα ερμηνεύει και στι δύο και στις δυό γλώσσες..! Άλλωστε είναι γνωστές η συχνές επισκέψεις της στην Ελλάδα και η στενή φιλία που την συνδέει με την Χαρούλα Αλεξίου.
Προς το παρών η Candan Ercetin συννεχίζει της ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις και χώρες του κόσμου καθώς επίσης εργάζεται και ως καθηγήτρια μουσικής στο λύκειο της Galatasaray.

Έτος κυκλοφορίας: 2005
Είδος: folk/λαϊκό
Περιεχόμενα:
1. Aman doktor/Ο γιατρός
2. Bir dalda iki kiraz/Σάλα σάλα
3. Darıldın mı gülüm bana/Χαρικλάκι
4. İndim havuz başına v.1/Τι τα θέλεις τα λεφτά
5. Küçük yaşta aldım sazı elime/Με το σάζι μου στα χέρια
6. Zeytinyağlı yiyemem aman/Γιατί θες να φύγεις
7. Telgrafın tellerine kuşlar mı konar/Αεροπλάνο θα πάρω
8. Ada sahillerinde bekliyorum/Μάτια μου, μάτια μου
9. Kadifeden kesesi/Καδίφης
10. Kalenin bedenleri/Σήκω χόρεψε κουκλί μου
11. İzmir’in kavakları/Τσακιτζής
12. Çadırımın üstüne
13. İndim havuz başına v.2/Τι τα θέλεις τα λεφτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: