22 Μαΐου 2007

" Το Βέλος " - Γιώτα Νέγκα

Ο συνθέτης Βαγγέλης Κορακάκης γεννήθηκε στην Καισαριανή το 1961, όπου και ζει μέχρι σήμερα.
Στην ηλικία των 15 ετών αποκτά το πρώτο του μπουζούκι καιαρχίζει μετά από μερικούς μήνες να λαμβάνει μέρος σε μαθητικές Εκδηλώσεις.
Από τους "Άρχοντες" του ΄88 μέχρι και σήμερα, με "Το βέλος" ο Βαγγέλης Κορακάκης κρατά εκείνα τα χαρακτηριστικά ως τραγουδοποιός που χαρακτήριζαν τους παλαιούς τραγουδοποιούς των λαϊκών τραγουδιών, λιτή και καθαρή λαϊκή ενορχήστρωση, στιχουργική ζωντανή και άμεση.
Ενώ εδώ έχουμε και μία εξαιρετική λαϊκή φωνή αυτής της Γιώτας Νέγκα, η οποία κατά πως φαίνεται έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει στο λαϊκό μας τραγούδι.
Όλη αυτή η χημεία και σύνθεση δημιουργούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δίσκους της περιόδου που διανύουμε. Τα δέκα αυτά καθαρόαιμα λαϊκά τραγούδια θα ικανοποιήσουν τους φίλους του είδους, ενώ με τα τραγούδια αυτά πιστοποιείται άλλη μία φορά η αξία του Κορακάκη στον εν λόγω χώρο, ενώ η Γιώτα Νέγκα επιβεβαιώνει όλες μας τις ελπίδες για μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες λαϊκές φωνές.
Δίσκος που βασίζεται σε σταθερές αξίες του λαϊκού τραγουδιού ο οποίος πορεύετε στον δύσκολο δρόμο αγνοώντας μόδες και σύγχρονες τάσεις οι οποίες αποστασιοποιούν το λαϊκό τραγούδι από τον πραγματικό του στόχο.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε και η νέα του δουλειά με ερμηνευτή το Γιάννη Ντουνιά "Γλυκοχαράματα".

Έτος κυκλοφορίας: 2004
Έιδος: λαϊκό
Περιεχόμενα:
1. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ
2. ΧΡΥΣΑΦΙ ΑΠΟ ΧΩΜΑ
3. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ
4. ΤΟ ΒΕΛΟΣ
5. ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
6. ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ
7. ΠΙΚΡΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ
8. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ
9. Η ΑΛΗΘΕΙΑ
10. ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: