11 Μαΐου 2007

" Dreamland " - Madeleine Peyroux

Με ζωή σαν κινηματογραφική ταινία, η Madeleine Peyroux τραγουδά και η φωνή της διηγείται ιστορίες ποτισμένες από την υγρασία των δρόμων του Παρισιού με το πρώτο της album "Dreamland", το οποίο πούλησε 200.000 αντίτυπα παγκοσμίως που όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1996 εντυπωσίασε τους πάντες με την εύθραυστη ομορφιά της φωνής της αλλά και με την σοβαρότητα με την οποία άγγιζε το jazz υλικό της, αν και ήταν μόλις 22 χρονών !

Madeleine Peyroux. Γεννήθηκε στην Αθήνα της Γεωργίας των ΗΠΑ.
Μεγάλωσε στο Μπρούκλιν, στη νότια Καλιφόρνια και στο Παρίσι όπου και "βρήκε" τη φωνή της. Την προσέλκυσε η μουσική του δρόμου και ήδη από το 1989 εμφανιζόταν με διάφορα πλανόδια σχήματα. Τα επόμενα χρόνια περιόδευσε στην Ευρώπη ως μέλος των Lost Wandering Blues and Jazz Band.
Η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά από το 1996, έγινε βασικό θέμα συζήτησης στους κύκλους των ειδημόνων που έσπευσαν να αναγνωρίσουν ομοιότητες με την Μπίλι Χόλιντεϊ. Οι ίδιοι άνθρωποι εξέφρασαν απορία και θαυμασμό για την νεαρή κοπέλα που τραγουδούσε τόσο πειστικά το κλασικό ρεπερτόριο.
Το περιοδικό Time ανακήρυξε το Dreamland (την πρώτη εκείνη προσωπική δισκογραφική εμφάνιση) ως "την πλέον εντυπωσιακή φωνητική δουλειά της χρονιάς". "Όπως στην Χόλιντεϊ", έγραφε το Time, "η άλτο φωνή της Peyroux διαθέτει γλυκόπικρο, σπαραξικάρδιο τόνο που γλιστράει επάνω και γύρω από τις νότες ενώ ταυτόχρονα βρίσκει το συναισθηματικό της ύφος σ' εκείνα τα στοιχεία που παραπέμπουν στο αργό, στο λυπημένο που ξεθωριάζει, παρά στα προφανή, αναμενόμενα φωνητικά κρεσέντο".
Η φήμη βρισκόταν πλέον προ των πυλών...

"Dreamland"
Έτος κυκλοφορίας: 1996
Είδος Μουσικής: jazz
Περιεχόμενα:
1 Walkin' After Midnight
2 Hey Sweet Man
3 I'm Gonna Sit Right Down And Write Myself A Letter
4 Getting Some Fun Out Of Life
5 La Vie En Rose
6 Always A Use7 Prayer
8 Muddy Water9 Was I
10 Dreamland
11 Reckless Blues
12 Lovesick Blues

Δεν υπάρχουν σχόλια: