28 Απριλίου 2007

" Picture Book " - Symply Red


Η Βρετανική soul-pop μπάντα Simply Red σχηματίστηκε το 1984 από τον τραγουδιστή Mick "Red" Hucknall και τα τρία πρώην μέλη των Durutti Column, Tony Bowers (μπάσο), Chris Joyce (ντραμς) και Tim Kellett (κίμπορντς), καθώς επίσης από τους Sylvan Richardson (κιθάρα) και Fritz McIntyre (κίμπορντς).
Το συγκρότημα υπέγραψε στη δισκογραφική Electra Records και τον Οκτώβριο του 1985 κυκλοφόρησε το l.p "Picture Book", το οποίο περιείχε το single "Money's Too Tight (To Mention)" που έφτασε στο Τοπ 40 των charts και το «Holding Back the Years» που επίσης κατάφερε και μπήκε στα Αμερικάνικα charts. To single βοήθησε το άλμπουμ να γίνει πλατινένιο και το ίδιο το γκρουπ να αποτελέσει μία από τις μεγάλες επιτυχίες του 1986. Το "Men and Women" του 1987 γνώρισε μικρότερη επιτυχία από το πρώτο άλμπουμ, ενώ την ίδια χρονιά ο Richardson αποχώρησε από το γκρουπ και τη θέση του πήρε ο κιθαρίστας Aziz Ibrahim, που με τη σειρά του αντικαταστάθηκε από τον Heitor T.P.
Το τρίτο άλμπουμ, "A New Flame'" (1989), έγινε αμέσως χρυσό κυρίως λόγω της διασκευής που έκαναν πάνω στο κομμάτι των Harold Melvin & the Blue Notes "If You Don't Know Me By Now", που πήγε κατευθείαν στο Νο 1 και έγινε χρυσό. Κατά την περίοδο του 4ου άλμπουμ, "Stars", οι Bowers και Joyce είχαν φύγει ήδη και τη θέση του μπασίστα ανέλαβε ο Shaun Ward και στα ντραμς βρέθηκε ο Gota, ενώ ο σαξοφωνίστας Ian Kirkham έγινε μόνιμο μέλος. Το "Stars" θεωρήθηκε σχετικά εμπορική αποτυχία για την Αμερική (αν και έφτασε στο Τοπ 40 με τις επιτυχίες «Something Got Me Started» και "Stars" που έγιναν χρυσά), αλλά είχε τεράστια εμπορική αναγνώριση αλλού, ιδίως στην Αγγλία, που υπήρξε το άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις για το 1991 και έμεινε στην κορυφή των charts για 19 ολόκληρες βδομάδες. Παγκοσμίως πούλησε 8 ½ εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τα μισά του 1993.
Οι Ward και Gota είχαν φύγει μέχρι την κυκλοφορία του 5ου άλμπουμ "Life", αφήνοντας τη σύνθεση του γκρουπ με τους Hucknall, McIntyre, Heitor T.P, Kirkham και Dee Johnson. Και το νέο άλμπουμ αποδείχθηκε για άλλη μια φορά μεγαλύτερη επιτυχία στην Αγγλία παρά στην Αμερική, φτάνοντας στην κορυφή των charts σε όλη την Ευρώπη, κάτι που έκανε και το πρώτο του single «Fairground». To άλμπουμ «Blue» ακολούθησε το 1998 και ένα χρόνο αργότερα οι Simply Red κυκλοφόρησαν το «Love and the Russian Winter». Αφού καθιέρωσαν την εταιρία τους simplyred.com, το 2003 κυκλοφόρησαν το "Home".
Το 2005 η μπάντα κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Simplified", μία συλλογή από παλιά και νέα κομμάτια και τέλος πριν ένα μήνα περίπου κυκλοφόρισε το καινούργιο τους άλμπουμ με τον τίτλο "Stay" το οποίο αναμένεται και αυτό να έχει ανάλογη επιτυχία με τα προηγούμενα...

"Picture Book"
Έτος κυκλοφορίας: 1985
Είδος: Pop
Tracks:
1. Come To My Aid
2. Sad Old Red
3. Look At You Now
4. Heaven
5. Jericho
6. Money's Too Tight (To Mention)
7. Holding Back The Years
8. Red Box (Open Up The)
9. No Direction
10. Picture Book

Δεν υπάρχουν σχόλια: