26 Απριλίου 2007

" Alif " - Omar Faruk Tekbilek

Ο Omar Faruk Tekbilek είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Μέσης Ανατολής που ζει και εργάζεται στις Η.Π.Α. Θεωρείται αυθεντία σε πολλά μουσικά όργανα όπως είναι το νέυ (φλάουτο από καλάμι), τον ζουρνά ( μοιάζει με το όμποε) και τον μπαγλαμά (μακρύ φλάουτο) καθώς και σε πολλά ακόμα. Με μοναδική δεξιοτεχνία ερμηνεύει τα Sufi , παραδοσιακά και σύγχρονα μουσικά ιδιώματα της Μέσης Ανατολής.
Ο Faruk, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν, γεννήθηκε στη Τουρκία από Τουρκοαιγύπτιους γονείς. Μέσα σε μία οικογένεια με μεγάλη μουσική παράδοση, μπόρεσε να αναπτύξει την έμφυτη κλίση του, και μετέπειτα να μαθητεύσει δίπλα στους μεγάλους δασκάλους της Τουρκικής μουσικής. Σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών, εμφανιζόταν επαγγελματικά. Πέρα όμως από την εξαιρετική του ικανότητα ως ερμηνευτής, θεωρείται και μεγάλος δάσκαλος και ιδιαίτερα ικανός σε ηχογραφήσεις studio.
Κοιτάζοντας την γη από το διάστημα, την Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη όλα καταλήγουν στο ίδιο σημείο, τη Μεσόγειο που κατά γράμμασημαίνει 'το μέσο της γης'.
Ο Omar Faruk Tekbilek όντας πολίτης του κόσμου, μάζεψε τις εμπειρίες του από τα αμέτρητα ταξίδια στην περιοχή της Μεσογείουκαι προσφέρει 12 κομμάτια μοναδικής υφής και ποιότητας που εκφράζουν συναισθήματα και αναμνήσεις ολόκληρων λαών.
Στον ατμοσφαιρικό αυτό μουσικό λαβύρινθο ο Omar Faruk Tekbilek έχει την πολύτιμη συμπαράσταση και συμμετοχήτων : Steve Sheham (παραγωγού και ενορχηστρωτή της μουσικής στο "ALIF" ), της Γλυκερίας, της Ισραηλινής τραγουδίστριας Zahana Ben, του Πέρση Mamak Khadem, της Βουλγάρας Galina Durmushliyska, της Suzy από την Τουρκία και του Ισπανού κιθαρίστα Jose Antonio Rodriguez Munozi.
Το "Alif" είναι ένα άλμπουμ που φανερώνει τα κοινά συναισθήματα των λαών και αιχμαλωτίζει με την πνευματικότητα και την μελωδικότητα από τις οποίες είναι διάσπαρτο.
Είδος: ethnic
Έτος κυκλοφορίας: 2001
Περιεχόμενα:
1 LACHIN
2 DULGER
3 GARDENER
4 DARK EYES
5 SHINANAY
6 DON'T CRY MY LOVE
7 ALIF
8 DADASH
9 TAKE A FLIGHT
10 YA BONY
11 LANNDRY GIRL
12 FORBIDDEN LOVE

Δεν υπάρχουν σχόλια: