16 Απριλίου 2007

" Άμμος " - Άμμος


Άμμος... Ένα group που υπάρχει δισκογραφικά εδώ και πολλά χρόνια (πάνω από δεκαετία!), όμως αποδεικνύει πως δισκογραφεί όποτε υπάρχει λόγος κι όχι απλά για να βγάζει νέα cd. Έτσι δεν έχει να παρουσιάσει πολλές δουλειές (αυτή είναι μόλις η τρίτη), όμως τα cd τους είναι πάντα προσεγμένα και το σημαντικότερο, έχουν ορισμένα πολύ καλά τραγούδια!
Οι Άμμος κατάφεραν να εντυπωσιάσουν για μια ακόμα φορά, με το νέο τους cd που κυκλοφορεί από τη Heaven με τίτλο το όνομά τους.
Ο Γιώργος Μπουσούνης και ο Γιώργος Γκίνης αποτελούν πάντα τη βάση του group όντας οι δημιουργοί των τραγουδιών. Το νέο πρόσωπο είναι η τραγουδίστρια, η Αποστολίνα "Μάη" Μιχαηλίδου. Ικανότατη να σε συνεπαίρνει με το τρόπο που ερμηνεύει, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύ δυνατό χαρτί για τους Άμμος.
Στο cd όμως η Αποστολίνα δεν ερμηνεύει μόνη της. Δύο τραγούδια ανέλαβε να ερμηνεύσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, τραγουδίστρια που πιστεύει και στηρίζει τους Άμμος (συμμετείχε μάλιστα και στην επιμέλεια παραγωγής του album) και με τους οποίους έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν.
Στο παρόν cd θα την ακούσουμε να ερμηνεύει τη μπαλάντα "όνειρα της άμμου", αλλά και το καταπληκτικό ζεϊμπέκικο "για την καρδιά που κλαίει". Θα σταθώ κυρίως στο δεύτερο, μιας και το πρώτο είναι μεν καλό κομμάτι, δεν ξεφεύγει όμως από κλασικές μπαλάντες. Το "για την καρδιά που κλαίει" είναι ακριβώς αυτό που γράφει και στο δελτίο τύπου! Ένα ...trip-hop ζεϊμπέκικο! Δεν νομίζω πως έχετε ακούσει ποτέ κάτι ανάλογο! Η ερμηνεία της Άλκηστης είναι μοναδική και απογειώνει το τραγούδι που έτσι κι αλλιώς προσφέρεται να κάνει επιτυχία. Στίχος, σύνθεση, ενορχήστρωση, όλα λειτουργούν καταπληκτικά σ' αυτό το εμπνευσμένο κομμάτι! Μια κατά βάση "ελληνική μελωδία", ένα ζεϊμπέκικο ...στη πρίζα (από την electro απόδοσή του)!

Έτος κυκλοφορίας: 2006
Είδος: ποπ
Περιεχόμενα:

01. Γύρισε πίσω
02. Επαφή
03. Μαζί σου όλα είναι δυνατά
04. Το τραγούδι της βροχής
05. Όνειρα της άμμου (τραγουδάει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη)
06. Να είσαι στο πλευρό μου
07. Όταν σβήσει ο ήλιος
08. Μόνο τα μάτια σου
09. Αναπνέω
10. Όλοι για αγάπη μιλάμε
11. Για την καρδιά που κλαίει (τραγουδάει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: