04 Απριλίου 2007

" Ο Καραγκιόζης Στη Γιουροβίζιον " - Χαϊνηδες

Ένδοξο ελληνικό κοινό, τίποτα δεν μας σώζει... γι' αυτό στη ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ στείλε τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ..!
Τον βρήκα στην παράγκα του κι απάντησε πως θέλει, να μας τα πει με την φωνή του ΑΘΩ του ΔΑΝΕΛΛΗ. Και ορχήστρα οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ με τον καμπούρη φίλο, να μοιραστούνε το φαΐ και το πολύ το ξύλο.
Πρόκειται για μία παράσταση Καραγκιόζη σε κείμενα του Δημήτρη Αποστολάκη και μουσική των Χαϊνηδων.
Η πορεία του ελληνικού Καραγκιόζη - ως σήμερα - διαρκεί περίπου δύο αιώνες. Ασκεί κριτική και καυτηριάζει τα κακώς κείμενα. Γι' αυτό αγαπήθηκε με πάθος από το κοινό του. Γι' αυτό κέρδισε την αντιπάθεια πολλών - η σκληρή του γλώσσα προκαλεί πολλές φορές δυσαρέσκεια. Από κάποια εποχή και μετά πέρασε στο περιθώριο ως γραφικός. Είναι όμως φτιαγμένος από παλιά και γερά υλικά.
Σήμερα βρίσκει και πάλι τον τρόπο να χορηγεί το αντίδοτο στην τηλεοπτικοποιημένη καθημερινότητα. Το γέλιο. Θεραπεία γέλιου με τον Καραγκιόζη. Εγγυημένο αποτέλεσμα. Τρέξατε όλοι!
Μια πανέξυπνη ιδέα από τους Χαΐνηδες! Λίγο καιρό πριν τη Eurovision, στην ουσία "σατιρίζουν" τον διαγωνισμό στέλνοντας ως υποψήφιους τον Καραγκιόζη και τη παρέα του, με έπαθλο την όμορφη Βεζυροπούλα Ευρώπ-Χανούμ!
Πρόκειται για μια πραγματική παράσταση Καραγκιόζη, στην οποία έχει βοηθήσει με τη φωνή του ο φοβερός Άθως Δανέλλης!
Μια "καραγκιοζοϊστορία" για "μεγαλύτερα παιδιά" που είμαι σίγουρος πως αφ' ενός θα ακούσετε με ενδιαφέρον, αφ' ετέρου - οι παλιότεροι - θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια τις ...ένδοξες εποχές που μεσουρανούσε ο Καραγκιόζης!
Μη περιμένετε να ακούσετε cd με "hits" και αγάπες κι έρωτες! Θα ακούσετε όμως τους υποψήφιους μιας διαφορετικής Eurovision να ερμηνεύουν τα δικά τους τραγούδια!
Ο Μπαρμπαγιώργος, ο Σταύρακας, ο Μιρικόκος, ο σιόρ Διονύσιος, ο Μορφονιός, ο Χατζατζάρης και φυσικά ο Καραγκιόζης, τραγουδούν για να κερδίσουν χίλιες χρυσές λίρες και την πανέμορφη κόρη του Πασά, Ευρώπ-Χανούμ!
Παρουσιάζει η ...Ξανθομπουνταλού-Χανούμ, ξανθιά παρουσιάστρια - ως είθισται! - με ατάκες που ταιριάζουν στο ...χρώμα των μαλλιών της!
Τα πανέξυπνα κείμενα είναι των Χαΐνηδων, όπως και οι μουσικές.
Ένα cd που θα κάνει τους μεγάλους να νιώσουν πάλι παιδιά και τους μικρούς να καταλάβουν πως διασκέδαση δεν είναι μόνο τα Πόκεμον (πρέπει πάντως να ενημερώσω τους γονείς πως κάποιες φορές η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι ελαφρώς τολμηρή)...

Έτος κυκλοφορίας: 2007
Είδος: Μουσική σάτιρα
01. Αρχή διαλόγων
02. Μπαρμπαγιώργος
03. Μπαρμπαγιωργ - ασμος
04. Σταύρακας
05. Σταυρο - κόπημα
06. Μιρικόκος
07. Μιρίκ - άσμα
08. Διονύσιος
09. Καντα - διονυσι - ασμος
10. Μορφονιός
11. Παρά - μορ - φωνία
12. Χατζατζάρης
13. Χατζατζ - άρια
14. Καραγκιόζης
15. Καραγκιο - ζημιά
16. Τέλος πάντων (Δι ευχών των αγρίων πατέρων ημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: