15 Απριλίου 2007

" Το Φιλί Μου Ταξιδεύει " - Ηλίας Λιούγκος

Ο δίσκος του Ηλία Λιούγκου με τίτλο "Το φιλί μου ταξιδεύει" είναι μια φροντισμένη παραγωγή του Νoτη Μαuρουδή, στην οποία παρουσιάζει δεκατέσσερα τραγούδια με τη συμμετοχή σπουδαίων συντελεστών και ερμηνευτών.
Σε μουσική Ηλία Λιούγκου και στίχους της Αγαθής Δημητρούκα, της Ζωής Παναγιωτοπούλου και σε ένα τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά καθώς και με μια σύνθεση του Μάνου Χατζιδάκι, οι ANEMOS, ο Βασίλης Γισδάκης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Νίκος Κουρουπάκης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Νoτης Μαuρουδής και ο Ηλίας Λιούγκος μας καταθέτουν τραγούδια με υψηλή αισθητική.
Ο Ηλίας Λιούγκος έχοντας μαθητεύσει για μεγάλο διάστημα κοντά στον Μάνο Χατζιδάκι επιδιώκει να προσεγγίζει με σεβασμό τον ακροατή του. Αν και οι "χατζιδακικές καταβολές" του είναι αυτονόητες, οι προσωπικές του ηχητικές αναζητήσεις και "μουσικές πινελιές" εκδηλώνουν την ανάγκη για προσωπική μουσική έκφραση.

"ΤΟ ΦΙΛΙ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ", τραγούδια με ευαίσθητες ερμηνείες και ζωντάνια που μεταδίδεται αβίαστα στον ακροατή. Με ηχοχρώματα και μουσικές μνήμες που ο Ηλίας Λιούγκος τις "φιλτράρει", τις επεξεργάζεται, τις αφομοιώνει και κατασταλάζουν στα τραγούδια τρυφερά και ανεπιτήδευτα. Τραγούδια λυρικά κι ευαίσθητα, με επιδράσεις από τα κλασικά λαϊκά αλλά και τα παραδοσιακά ηχοχρώματα της γενέτειρας του, των Ιωαννίνων κι όλης της Ηπείρου. Ο λόγος ποιητικός, οι μελωδίες και οι ερμηνείες σύγχρονες αλλά και με την ιστορία αυτού του τόπου όπως στον εξαίρετο "ηπειρώτικο" διάλογο της Μελίνας Κανά και του Ηλία Λιούγκου "Μη σκέφτεσαι γερμανικά" (στίχοι: Αγαθή Δημητρούκα).
"Το φιλί μου ταξιδεύει" ο Ηλίας Λιούγκος σε μια κατάθεση ψυχής, με τραγούδια που διηγούνται τα πάθη της ψυχής. Μια δουλειά με ήθος και συνέπεια και με τον ιδιαίτερο τρόπο του δημιουργού να μας "ταξιδεύει" προς τα ...έσω!

Έτος κυκλοφορίας: 2002
Είδος: έντεχνο
Τα τραγούδια:
1. Όλες οι ψυχούλες - Ηλίας Λιούγκος
2. Εθελοντές - Αλκίνοος Ιωαννίδης
3. Το φιλί μου ταξιδεύει - Anemos
4. Μη σκέφτεσαι γερμανικά - Ηλίας Λιούγκος & Μελίνα Κανά
5. Σώμα και νους - Δημήτρης Μητροπάνος
6. Αντιθέσεις - Ηλίας Λιούγκος
7. Ρο-ρο-ρι (ένα νανούρισμα) - Βασίλης Γισδάκης
8. Άννα - Ηλίας Λιούγκος
9. Ο κύριος Καλομοίρης - Μελίνα Κανά
10. Στις μύτες των κυπαρισσιών - Ηλίας Λιούγκος
11. Σαν καλοκαιράκι - Νίκος Κουρουπάκης
12. Μουντουμαλάι - Ηλίας Λιούγκος
13. Η προσευχή του ακροβάτη - Ηλίας Λιούγκος
14. Το βαλς των εθελοντών - Ορχηστρικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: