28 Απριλίου 2007

" Blue " - Simply Red


Οι Simply Red σχηματίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '80 και όπως ήταν φυσικό επηρεάστηκαν άμεσα από την soul μουσική της δεκαετίας τους.
Ψυχή του συγκροτήματος είναι ο βρετανός Mick Hucknall που γεννήθηκε στο Manchester στις 8 Ιουνίου του 1960. Το πραγματικό όνομα του είναι Michael James Hucknall.
Πριν σχηματιστούν οι Simply Red, o Mick Hucknall ήταν μέλος των Frantic Elevators ενός συγκροτήματος που έπαιζε μουσική έχοντας επιρροές από πανκ.
Οι Frantic Elevators ήταν οι πρώτοι που ηχογράφησαν την εντυπωσιακή μπαλάντα 'Holding Back The Years'κομμάτι που 2 χρόνια αργότερα γνώρισε επιτυχία με τους Simply Red.
Mε τεράστιες επιτυχίες που θεωρούνται κλασικά ποπ αριστουργήματα όπως τα: " It's Only Love", "A New Flame", "If You Don't Know Me By Now" , "Something Got Me Started", "Stars", "Holding Back The Years", "Money's Too Tight To Mention και Sunrise", το βρετανικό γκρουπ των Simply Red μας μεταφέρει με τις ταξιδιάρικες μελωδίες του στην καυτή "κόκκινη" πραγματικότητά του!Με 22 χρόνια συνεχούς μελωδικής, συναισθηματικής και επιτυχημένης μουσικής παρουσίας, οι Simply Red έχουν σφραγίσει το μουσικό στερέωμα, έχοντας εμπνεύσει πολλούς μουσικούς συνεχιστές και χαρίζοντας μοναδικές μουσικές συγκινήσεις στους οπαδούς τους.Γήινοι και ερωτικοί, οι Simply Red μπορούν να χαρακτηριστούν "all time classic", από όλους όσους αγαπούν τη μουσική . Ποτέ άλλοτε η "ενήλικη" ποπ δεν ήταν τόσο λαμπερή, ως τη στιγμή που στη μουσική σκηνή εμφανίστηκαν οι Simply Red.
Με μια θητεία στην pop που θα ζήλευαν πολλοί, οι Simply Red είναι ουσιαστικά ένα όνομα για το σύνολο των μουσικών που πλαισίωσαν τα τελευταία 22 χρόνια το συνθετικό και ερμηνευτικό ταλέντο του Mick Hucknall. Η ιδέα για το όνομα του συγκροτήματος ήρθε όταν η μητέρα ενός παιδικού φίλου του Hucknall περιέγραψε με λίγα λόγια... τα μαλλιά του !
Το "Blue" είναι έκτο άλμπουμ στην καριέρα των Simply Red που κυκλοφόρησε το 1998 θυμίζοντας ιδιαίτερα το ευχάριστο soul στυλ του "A New Flame". Το 'Blue'περιείχε μεταξύ άλλων τη διασκευή της παλιάς επιτυχίας των Hollies "The Air That I Breathe" το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Οι Simply Red είναι εξίσου εκπληκτικοί στις live εμφανίσεις τους αφού κάθε φορά φροντίζουν να εμφανίζονται με μια σειρά από αξιόλογους μουσικούς. Τα τελευταία χρόνια η μπάντα των Simply Red αποτελείται από τους:
MICK HUCKNALL (φωνητικά), IAN KIRKHAM (σαξόφωνο), GOTA YASHIKI (ντραμς), DEE JOHNSON και SARAH BROWN (πίσω φωνητικά), TIM VINE (κίμπορντς), KENJI (SUZUKI) JAMMER και MARK JAIMES (κιθάρα), WAYNE STOBBARD (μπάσο),JOHN JOHNSON (τρομπόνι), KEVIN ROBINSON (τρομπέτα) CHRIS DE MARGARY (σαξόφωνο και φλάουτο).

Έτος κυκλοφορίας: 1998
Είδος: Pop
Περιεχόμενα:

1. Mellow My Mind
2. Blue
3. Say You Love Me
4. To Be Free
5. The Air That I Breathe
6. Someday In My Life
7. The Air That I Breathe Reprise
8. Night Nurse
9. Broken Man
10. Come Get Me Angel
11. Ghetto Girl
12. Love Has Said Goodbye Again
13. High Fives

Δεν υπάρχουν σχόλια: