18 Ιουνίου 2007

" Ρίζα Της Φωτιάς " - Βασίλης Σκουλάς

Ο Βασίλης Σκουλάς, διανύει την τέταρτη δεκαετία στο χώρο τόσο του παραδοσιακού κρητικού, όσο και του έντεχνου τραγουδιού. Με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, με ερμηνείες που σημάδεψαν την κρητική μουσική παράδοση και εμφανίσεις στο εξωτερικό, ο Βασίλης Σκουλάς εξακολουθεί να προσφέρει από το μετερίζι του σ' αυτό που αόριστα και βιαστικά αποκαλούμε «Κρητική Παράδοση».
Και είναι αισιόδοξος! Γιατί η «καρδιά» της Κρήτης όπως λέει, δεν χτυπά μόνο στα γεωγραφικά της σύνορα. Είναι ιδέα που πλανάται στις ψυχές των απανταχού Κρητών...
Πιστεύει πως οι αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων δεν ξεχνιούνται ποτέ. Θυμάται με νοσταλγία πάντα, τα γλέντια εκεί ψηλά στ' Ανώγεια, τότε που στο καφενείο του χωριού ο λυράρης έδινε την ψυχή του για να παίξει και να τραγουδήσει τις αξεπέραστες κρητικές κοντυλιές. Ήταν μόλις 7 χρόνων όταν πρωτόπιασε τη λύρα και 12, όταν πήρε την απόφαση ν' αφήσει πίσω του το χωριό και να 'ρθει στο Ηράκλειο «επαγγελματίας» πια λυράρης.

Το 2004 η MBI κυκλοφορεί τη νέα δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Σκουλά, με τίτλο "ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ".
Tα τραγούδια του CD υπηρετούν την έντεχνη πλευρά του ερμηνευτή, αυτή που η ρίζα της ξεκινά από την Κρητική μουσική «γη». Πρόκειται για μια ενότητα με νέα τραγούδια, τα οποία υπογράφουν εκλεκτοί δημιουργοί.

Την μουσική υπογράφουν οι, Γ. Ανδρεάτος, Γ. Αρσενίδης, Τ. Γκρους, Π. Θαλασσινός, Κ. Λειβαδάς, Μ. Λιδάκης, Χ. Νικολόπουλος, ενώ ένα τραγούδι ανήκει στον Κ. Μουντάκη.
Στους στίχους οι Ηλίας Κατσούλης και Κώστας Φασούλας.

Έτος κυκλοφορίας: 2004
Είδος: έντεχνο/παραδοσιακό
Περιεχόμενα:
1 ΟΤΑΝ ΣΩΠΑΙΝΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ
2 ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΦΩΣ
3 ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ (Συμμετέχει ο Μανώλης Λιδάκης)
4 ΘΑ ΣΕ ΦΙΛΕΨΩ ΣΤΕΝΑΓΜΕ
5 ΟΣΟΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΟΡΕΣΑΝ
6 ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
7 ΑΧ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ
8 ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΠΕΤΩ
9 ΑΠΟ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΝΥΧΤΑ
10 ΑΝ Μ' ΑΓΑΠΑΣ ΜΗ Μ' ΑΓΑΠΑΣ
11 ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΗ
12 ΣΤΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

1 σχόλιο:

Standin'AtTheCrossroads είπε...

Υπαρχει περιπτωση να το ξαναανεβασεις?
το λινκ ειναι dead!
Ευχαριστω!