30 Ιουνίου 2007

" Music Legends - Omar Faruk Tekbilek "

Ο Omar Faruk Tekbilek, κουρδικής καταγωγής καλλιτέχνης που εδραιώθηκε στην παγκόσμια μουσική σκηνή κυρίως μετά τη συνεργασία του με τον Brian Keane, με τον οποίο έχει ηχογραφήσει και έξι δίσκους παρουσιάζει μια μουσική που υπερβαίνει τα πολιτικά σύνορα, ενώ διατηρεί τις ευαισθησίες της παράδοσης, με έναν τρόπο που μόνο λίγοι καλλιτέχνες μπορούν να πετύχουν! Μια μουσική, όπου συγχωνεύονται οι ήχοι της παράδοσης με τους σύγχρονους, συνδυάζοντας τομυστικισμό, τον έρωτα και τη φαντασία. Μια μουσική που, όπως λέει ο ίδιος, συμβολίζει τη διαφορετικότητα μέσα από την ολότητα!

Ο Omar Faruk Tekbilek ήταν ένα παιδί θαύμα. Γεννήθηκε στην Τουρκία σε οικογένεια μουσικών και από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη μουσική. Στο ξεκίνημά του έμεινε πιστός στις παραδοσιακές του ρίζες, αλλά εξερεύνησε και το Arabesque, το Τούρκικο και Δυτικό στυλ. Αφού εδραιώθηκε ως ένας από τους καλύτερους μουσικούς στην Τουρκία, ξεκίνησε να περιοδεύει στην Ευρώπη και στην Αυστραλία. Έφηβος έκανε την πρώτη του περιοδεία στην Αμερική, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και με την ποπ μπάντα του, που γρήγορα εξελίχθηκε σε Ανατολίτικο σχήμα, ηχογράφησαν πέντε άλμπουμ, όμως εκείνος παρέμενε άγνωστος, έως τη στιγμή που γνώρισε τον Brian Keane. Από τότε έχει συνεργαστεί με πλήθος μουσικών διεθνούς φήμης, όπως ο τρομπετίστας Don Cherry, οι Karl Berger, ex-Cream rock drummer Ginger Baker, Ofra Haza, Simon Shaheen, Hossam Ramzy, Glen Velez, Bill Laswell, Mike Mainieri, Peter Erskine, Trilok Gurtu, Jai Uttal και Steve Shehan μεταξύ άλλων. Έχει συνθέσει τη μουσική επένδυση για πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις, καθώς και σε μακρόχρονες περιοδείες σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη, Αυστραλία, Βόρεια και Νότια Αμερική. Ο Omar Faruk Tekbilek έχει τιμηθεί με το βραβείο "Best Artist of the Turkish Music Award 2003", ενώ ήταν υποψήφιος και για το βραβείο BBC World Music Award στην κατηγορία Middle East. Έχει βραβευτεί με το US Golden Belly Musician-Of-The-Year-Award, για τις χρονιές 1998 και 1999 και έχει επίσης τιμηθεί τόσο για τη φιλειρηνική, όσο και για τη μουσική του δραστηριότητα.
Ο Omar Faruk Tekbilek, ο οποίος μαζί με τον Ensemble του, εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών χτες Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Έτος κυκλοφορίας: 2007

Είδος: world

Περιεχόμενα:

1 Adanam (Omar Faruk Tekbilek)

2 Ghizemli (Omar Faruk Tekbilek/ Brian Keane)

3 Karam (Omar Faruk Tekbilek)

4 Toros (Omar Faruk Tekbiiek)

5 Tree Of Patience (Omar Faruk Tekbilek)

Δεν υπάρχουν σχόλια: