07 Ιουνίου 2007

" Μυστικά Τραγούδια " - Μελίνα Κανά

Η Μελίνα Κανά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της.
Με το τραγούδι άρχισε να ασχολείται από τα φοιτητικά της χρόνια.
Το 1987 εμφανίζεται στο Πλατώ της Θεσσαλονίκης, μια συνεργασία που θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Την περίοδο αυτή γνωρίζεται με τον μεγάλο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή και συνεργάζεται μαζί του.
Το καλοκαίρι του 1989 συμμετέχει στις καλοκαιρινές συναυλίες του Νίκου Παπάζογλου. Την περίοδο αυτή γνωρίζεται με τον Σωκράτη Μάλαμα και αργότερα η γνωριμία αυτή θα εξελιχθεί σε επαγγελματική συνεργασία.
Το καλοκαίρι του 1990 συμμετέχει στις συναυλίες της Χαρούλας Αλεξίου καθώς και στις συναυλίες του Νίκου Ξυδάκη.
Το 1991 κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό της δίσκο "Μυστικά Τραγούδια" τον οποίο υπογράφει ο Νίκος Μαμαγκάκης, σε στίχους Μιχάλη Γκανά.
Το χειμώνα του 1991 συμμετέχει σε συναυλίες μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα και εμφανίζεται με τον Νίκο Ξυδάκη στο Μέγαρο Μουσικής. Την ίδια περίοδο συνεργάζεται με τον Βαγγέλη Γερμανό και με τον Δημήτρη Κοντογιάννη.
Η Μελίνα Κανά είναι εκρηκτική και σαρωτική σαν προσωπικότητα. Ένας άνθρωπος προσιτός, μετρημένος που δεν επιδίδεται σε φλυαρίες ανούσιες. Έχει πλήρη συνείδηση των λόγων της και είναι θαρραλέα. Για την υπέροχη, βελούδινη φωνή της, δε χρειάζονται συστάσεις. Έχει καταξιωθεί με το σπαθί της και οι επιλογές της τη δικαιώσανε.
Μια γυναίκα πρότυπο, ένας άνθρωπος με πλούτο ψυχής...

Έτος κυκλοφορίας: 1991
Είδος: έντεχνο
Περιεχόμενα:
1. ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
2. Σ' ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΦΕΓΓΑ
3. ΠΡΩΙ
4. ΔΕΝ ΘΕΛΩ
5. ΣΕ ΧΑΝΩ
6. TATOO
7. ΓΥΑΛΙΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
8. ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ
9. ΕΧΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ
10. ΟΝΕΙΡΟ
11. ΣΩΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: