06 Ιουνίου 2007

" Γενναίοι Έρωτες " - Μελίνα Κανά

Η Μελίνα Κανά πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1991 με τον δίσκο του Νίκου Μαμαγκάκη "Μυστικά τραγούδια". Ο κόσμος την έμαθε & την αγάπησε όμως με το τραγούδι "Μεταξωτά" του Σωκράτη Μάλαμα, που αποτέλεσε ουσιαστικά την αφετηρία για μια επιτυχημένη μουσική πορεία τα επόμενα χρόνια. Εκτός απ’τη συνεργασία της με τον Σωκράτη Μάλαμα, η Κανά έχει συνεργαστεί επανηλειμμένως δισκογραφικά με τον λαρισαίο Θανάση Παπακωνσταντίνου, ενώ έχει συμμετάσχει σποραδικά σε διάφορους δίσκους άλλων δημιουργών, όπως του Νίκου Πορτοκάλογλου, του Νίκου Ξυδάκη, της Φένιας Παπαδόδημα, του Βασίλη Παϊτέρη, του Πέτρου Δουρδουμπάκη κλπ.

Η Μελίνα Κανά είναι μια νέα λαϊκή (κυρίως) τραγουδίστρια, που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διευρύνει τους ορίζοντές της και να κάνει το όνομά της γνωστό στην Ελλάδα αλλά & στο εξωτερικό. Ξεκίνησε να τραγουδάει εντελώς ερασιτεχνικά, σε μικρούς χώρους της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε & μεγάλωσε. Εκεί, στη Θεσσαλονίκη σπούδασε (στη φιλοσοφική σχολή), τραγουδώντας παράλληλα για το κέφι της, μαζί με την αδερφή της, την Λιζέτα Καλημέρη, επίσης τραγουδίστρια. Τα καλοκαίρια εκείνα μπορούσε κανείς να βρει τις δύο αδερφές σε μια μπουάτ της Σίφνου, όπου σιγά σιγά "έμαθαν" το πάλκο, πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι πρώτοι τους δίσκοι.
Το 1991 ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό της δίσκο "Μυστικά τραγούδια τον οποίο υπογράφει ο Νίκος Μαμαγκάκης, σε στίχους Μιχάλη Γκανά.
Συμμετέχει στους δίσκους "Παραμύθια" του Σωκράτη Μάλαμα και "Πάμε τσάρκα". Το χειμώνα συμμετέχει σε συναυλίες μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα και εμφανίζεται με τον Νίκο Ξυδάκη στο Μέγαρο Μουσικής. Την ίδια περίοδο συνεργάζεται με τον Βαγγέλη Γερμανό και με τον Δημήτρη Κοντογιάννη.
Το 1997 ηχογραφεί τον πέμπτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο "Γενναίοι έρωτες" σε μουσική Στάμου Σέμση και στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη. Σταθμός στην καριέρα της ήταν επίσης η εμφάνισή της, το 1999, στο φεστιβάλ Sfinks, στην Αμβέρσα του Βελγίου. Η εμφάνισή της εκεί αποτέλεσε ένα άνοιγμα προς το εξωτερικό, & οδήγησε στην διεθνή κυκλοφορία του δίσκου "Melina Kana- Portrait" σε παραγωγή της γερμανικής Network...

"Γενναίοι έρωτες"
Έτος κυκλοφορίας: 1997
Είδος: έντεχνο/λαϊκό
Περιεχόμενα:

1. Αργοναύτες-πεζοναύτες
2. Είσαι γλυκό του κουταλιού
3. Αχ! να περάσει ο πυρετός
4. Ένα πλοίο η Ρεβέκκα
5. Τέσσερα φιλιά
6. Η νύχτα έχει όνομα
7. Το μυστήριο με μένα
8. Έτσι είμαστε οι άνδρες
9. Τα φώτα στο διάστημα
10. Τόπος χρόνος θα υπάρξει

Δεν υπάρχουν σχόλια: