22 Ιουνίου 2007

" Φωνές Της Γης " - Διάφοροι Ερμηνευτές (Δίφωνο 88)

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, ο Αλκής Βαφιάς δημιουργεί τη Libra Music. Αρχικά, πρόκειται για εταιρεία εισαγωγής δίσκων, που μας φέρνει σε επαφή κατόπιν επιλογής με αυστηρά καλλιτεχνικά κριτήρια, με το χώρο της world music.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1995, μπαίνει πλέον στη διαδικασία της παραγωγής, με πρώτο δίσκο την Αιολία του Μιχάλη Νικολούδη. Αρχίζει έτσι η υλοποίηση ενός οράματος για μουσική, μακριά από το συρμό, με επίκεντρο την αληθινή δημιουργία.
Στο παρών cd με τίτλο "Φωνές Της Γης" έχουν ανθολογηθεί τραγούδια, τα οποία ανιχνεύουν διάσπαρτα σε παραγωγές της Libra και που τον πρώτο λόγο σε αυτές είχε η μουσική και όχι το τραγούδι.
Ανάμεσα τους, κομμάτια από εταιρείες συγγενικού ύφους, που η Libra κατ' αποκλειστικότητα εισάγει στην Ελλάδα (tracks 1, 7 και 12). Επίσης, υπάρχει και το "Καρδιά Λαχταρισμένη", σε μουσική Γιάννη Ξυλούρη και στίχους Μιχάλη Σταυρακάκη (Νιδιώτη), με τη φωνή του Μανώλη Λιδάκη, έπειτα από ευγενική παραχώρηση του ΚΜΕ - Αεράκης και της Sony Music. Αφορμή για τη συμμετοχή τουΜανώλη Λιδάκη σε αυτή τη συλλογή ήταν η συνεργασία του με τη Libra και τον συνθέτη Μάκη Αμπλιανίτη στο δίσκο Bahar, όπου και ερμηνεύει δύο τραγούδια.
Χαλαρώστε λοιπόν τα δεσμό των αυτιών σας και ακούστε! Εδώ υπάρχει ένας πλούτος από φωνές, που καθεμιά τους είναι ένας κόσμος από μόνος του. Από το Νέο Δελχί ως τα Ιεροσόλυμα και από το Εριβάν ως το Ηράκλειο της Κρήτης, τα τραγούδια των ανθρώπων συνενώνονται, έτσι ώστε ακούγοντας τα το ένα μετά το άλλο, σου γεννούν ένα σωρό τρυφερές σκέψεις.
Όλα φεύγουν κι όλα ξαναγυρίζουν στον πλανήτη μας και ο τροχός της ύπαρξης συνεχίζει να κυλά, δημιουργώντας ήχους αληθινούς, που μας ταξιδεύουν με φόντο πολύχρωμα ουράνια τόξα. Μερικές φορές, οι ιστορίες των τραγουδιών φαίνονται πολύ πιο πραγματικές από την ίδια τη ζωή μας!

Έτος κυκλοφορίας: 2002
Είδος: world
Περιεχόμενα:
1. TSILTSULEI PA'AMONIM - Ahuva Ozeri
2. ΤΟΠΟΣ - Βασίλης Σκουλάς
3. ΚΑΡΔΙΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΜΕΝΗ - Μανώλης Λιδάκης
4. BINGEOL - HaigYazdjian
5. BALBUL - Arto Tuncboyaciyan
6. ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ EΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ - Σοφία Τσέρου
7. Muwashah - Miranda Elias / Lea Abraham / Yehuda Sitiki
8. MYSTERY DOORS - Lakshmi Shankar
9. ΝΑΥΤΟΠΟΥΛΟ - Γιώτα Βέη
10. VANANDA - Σαβίνα Γιαννάτου
11. AMPEL'A - Kora Michaelian
12. MORI MOME - Aneta Shulankovska / Biljana Ristovska / Mirjana Joshevska
13. MAMA - Djivan Gasparyan

Δεν υπάρχουν σχόλια: