07 Ιουνίου 2007

" Φέγγει Αλλιώτικα " - Μελίνα Κανά

Δύο χρόνια μετά το ουσιαστικά πρώτο προσωπικό της άλμπουμ η Μελίνα Κανά, μια από τις καλύτερες φωνές και παρουσίες στην ελληνική έντεχνη μουσική σκηνή, κυκλοφορεί το 2003 τη νέα της δουλειά με τίτλο «Φέγγει Αλλιώτικα».
Μέχρι τώρα οι συνεργασίες της ήταν με πολύ σπουδαίους μουσικούς, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Μαμαγκάκης και άλλοι. Έτσι και αυτή τη φορά διάλεξε κάτι αντάξιο και συνεργάστηκε αποκλειστικά, με τον Θοδωρή Παπαδόπουλο στην μουσική και την Σμάρω Παπαδοπούλου στον στίχο. Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής δικαιώνει τους συντελεστές αλλά και τους τελικούς αποδέκτες, δηλαδή τους ακροατές οι οποίοι αποτελούν και το κύριο αγοραστικό κοινό, με δέκα πολύ καλά τραγούδια.
Δέκα τραγούδια σε δρόμους λαϊκούς και ανατολίτικους περιέχει το καινούργιο άλμπουμ της Μελίνας Κανά. Τη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδόπουλος (της Οπισθοδρομικής Κομπανίας) και τους στίχους η Σμαρώ Παπαδοπούλου. Όμως, σε πείσμα του τίτλου, κάθε άλλο παρά "Φέγγει Αλλιώτικα" στη νέα αυτή δουλειά. Όσο τα track διαδέχονται το ένα το άλλο, τόσο η αίσθηση του deja vu γίνεται πιο έντονη. Σε επίπεδο μουσικής έχουμε "αυτά που λέει συνήθως η Μελίνα", δηλαδή απόηχους από τα "Λάφυρα" ή το "Γερακάρη". Το τραγούδι «Aρνηση», ένα πολύ καλό χασάπικο, τείνει ήδη να γίνει ένα από τα πιο κλασικά τραγούδια της καριέρας της. Αξίζει όμως να προσέξετε και τα τραγούδια «Μια μικρούλα στιγμή», «Αρτέμιδα» αλλά και τη συμμετοχή του Θοδωρή Παπαδόπουλου στο τραγούδι «Ψυχή γεφύρι».
Την διεύθυνση παραγωγής είχε ο Γιώργος Κυβέλος και την ενορχήστρωση ο Γιώργος Ζαχαρίου.Το album είναι γεμάτο με καλά τραγούδια που ακούγονται ευχάριστα. Μια πλειάδα φυσικών οργάνων συνοδεύουν την ερμηνεία της Μελίνας, όπως βιολί, λαούτο, γκάιντα, τσέλο, μπαγλαμάς, κιθάρα, πιάνο και πολλά άλλα...
Ένα cd που εύκολα χαρακτηρίζεται «κλασικό» για να είναι στη δισκοθήκη σας !
Την διεύθυνση παραγωγής είχε ο Γιώργος Κυβέλος και την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Γιώργος Ζαχαρίου.

Έτος κυκλοφορίας: 2003
Είδος: έντεχνο/λαϊκό
Περιεχόμενα:
1. Αρνηση
2. Ποιάν αγάπη
3. Πρώτο φιλί
4. Αρτέμιδα
5. Μια μικρούλα στιγμή
6. Αν δεν σε δω
7. Ψυχή γεφύρι
8. Της αγάπης βοτάνι
9. Με δυο ευχές
10. Φέγγει αλλιώτικα

Δεν υπάρχουν σχόλια: