25 Φεβρουαρίου 2008

" The Tiger Lillies, Special Edition Ep " - Jazz & Tzaz No131

Το Jazz & Τζαζ παρουσιάζει μια ειδική, extended play έκδοση με ένα μικρό σε χρονική διάρκεια αλλά χαρακτηριστικό δείγμα από τις πιο σημαντικές ηχογραφήσεις των Tiger Lillies.
Πρόκειται για ένα γκρουπ που, από τη φύση του, παράγει μια ιδιαίτερη μορφή μουσικής και τραγουδοποιητικής τέχνης που τη συνδυάζει κάθε φορά με ένα εξίσου ιδιαίτερο (ή και «ακραίο»!) θέαμα επί σκηνής.
Χωρίς να ακολουθούν συγκεκριμένες μουσικές φόρμες, οι Tiger Lillies αντλούν από ποικίλες πηγές όπως η τζαζ, το μπλουζ, το πανκ, το αρτ ροκ, τις wοrld μουσικές κ.ο.κ. για να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο θέματα που ανατρέπουν την κρατούσα ποπ αισθητική, δίνοντας μας μια διαφορετική απόλαυση.
Με δεδομένο ότι τα περισσότερα άλμπουμ των Tiger Lillies έχουν εκδοθεί από την δική τους ανεξάρτητη εταιρία και διατίθενται μόνο από το site τους στο διαδίκτυο www.tigerlillies.com η στα διαλείμματα των συναυλιών τους, πράγμα που τα κάνει δυσεύρετα, δικαιολογεί απόλυτα αυτή τη special ΕΡ έκδοση του Jazz & Τζαζ.

Είδος: art rock
Περιεχόμενα:
1. Holy Men
2. Danced all Night
3. Bank Robber Blues
4. Maria

5 σχόλια:

Giousurum είπε...

To sygkekrimeno CD to eixa parei me to periodiki dioti tote onots itan dyskolo na vrei kaneis Tiger Lillies se diskadika. Yperoxo CD.
To teleutaio tous (an den kano lathos) to Urine Palace episis katapliktiko.
To blog sou to vrika apo to post auto gia tous Lillies. Pleon tha erxomai syxnotera.Panta tetoia.

Tyrannos είπε...

Ναι, έτσι είναι. Το παρόν δισκάκι, αν δεν κάνω λάθος, κυκλοφορεί μόνο με το περιοδικό. Το "Urine Palace" δεν το έχω. Έχω όμως 2 πιο παλιά τους άλμπουμ, το "Bad Blood and Blasphemy" και το Circus Song.
Το blog σου είναι όμορφο κι ενδιαφέρον!

Giousurum είπε...

Katarxin auxaristo gia tinepiskepsi kai ta kala sou logia gia to blog mou.
Stous Lillies tora. To paron kykloforise mono me to periodiko.
Exo oli tous tin diskogrfia.Ego kolisa mazi tous me to Circus Songs. Yperoxo. TO Urine PAlace einai arketa kalo.Elpzo na xanaerthoun fetos giati perysi den katafera na pao. TO email mou einai sto blog. Ean thes perisotera steile mail kai ta leme.

Costas Diplas είπε...

Χαιρετώ τον οικοδεσπότη και μπράβο για αυτό το Blog - όαση (μέσα στη γενικότερη "ξηρασία"!) και χαιρετώ και τους συνοδοιπόρους followers σε τέτοια ακούσματα...!
Στελνω εδω διότι ΨΑΧΝΩ ΑΥΤΟ το JAZZ & TZAZ ΤΕΥΧΟΣ 131 ΦΕΒΡ.2004, (ειναι το παλιότερο φορματ με μεγαλύτερο μέγεθος...), σκούρο εξωφυλλο "Tiger Lillies", Είχα γραψει ένα άρθρο εκεί μέσα στη σελ. 42.... Αν δεν το έχει κανεις διπλό ή από άλλη άκρη αν βρεθεί ολόκληρο, θα ήθελα έστω με email ένα scan της σελίδας 42....

Το έχω χασει δυστυχώς...Ούτε στα γραφεία του περιοδικού δεν υπάρχει έχει εξαντληθεί πια!

Ευχαριστώ όλους και ελπίζω να βρεθεί...

Κώστας Δίπλας
http://cdplus.wordpress.com

Tyrannos είπε...

Φίλε μου Κώστα καλησπέρα!
Το συγκεκριμένο τευχος του περιοδικού που ζητάς και η σελίδα που σε ενδιαφέρει υπάρχουν... είδα ότι το άρθρο σου αναφέρεται στην Λέσχη τζαζ μιας πόλης. Για πες μου που συχνάζεις, που μπορώ να σε βρώ... ίσως και να γνωριζόμαστε!