21 Ιανουαρίου 2008

" 0 Μίμης Πλέσσας Παίζει Philicorda " - Jazz & Tzaz No148-149

Ένα σπάνιο κομμάτι της ελληνικής δισκογραφίας βγαίνει ξανά στο φως και αποκαλύπτει την διαχρονική ομορφιά του σχεδόν μετά από 40 χρόνια!
Το άλμπουμ "0 Μίμης Πλέσσας παίζει philicorda" είναι κάτι που κυκλοφόρησε σε ειδική promotion έκδοση και περιορισμένα αντίτυπα στα μέσα της δεκαετίας του '60.
Το "ειδικό" και το "περιορισμένο" του πράγματος έγκειται στο ότι είναι δίσκος επιδείξεως ενός μοντέλου ηλεκτρικού οργάνου, ενός synth εκείνης της περιόδου, της philicorda.

Το όμορφο και το διαχρονικό όμως είναι ότι το μοναδικό μουσικό ταλέντο του Μίμη Πλέσσα δίνει μέσα από μια ποικιλία ρυθμών και χρωμάτων - και μία εκ φύσεως εξαίρετη πρώτη ύλη - μια συνολική τζαζική μουσική που όχι μόνο κρατιέται ολοζώντανη μέσα στον χρόνο αλλά διαθέτει και μια εκπληκτική groovy φρεσκάδα που πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να συναντήσει σήμερα.
Από την πρώτη στιγμή που, εδώ και μερικά χρόνια, ο Φώντας Τρούσας μας επεσήμανε την ύπαρξη αυτού του δίσκου, όλοι εμείς εδώ είχαμε την αίσθηση ότι αυτή η evergreen και μοντέρνα μουσική έπρεπε να ξαναβγεί - και αυτή μας την "εμμονή" συμμερίστηκε ο κύριος Μίμης Πλέσσας, που μας εμπιστεύθηκε τις master tapes για να γίνει η επανέκδοση των ηχογραφήσεων του άλμπουμ "0 Μίμης Πλέσσας παίζει philicorda" μέσω του περιοδικού Jazz & Tzaz.
Τον ευχαριστούμε θερμά για τη μουσική του...
Είδος: jazz
Περιεχόμενα:

1. Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα - surf
2. Εδώ τελειώνει ο ουρανός - bolero
3. Σερενάτα - slow
4. Πέταξε ένα πουλί - shake
5. Οι χάντρες - cha cha cha
6. Αν σ' αρνηθώ - hully gully
7. Ξύπνα αγάπη μου - beguine
8. Τα χέρια - bossa nova
9. Δυο πουλιά - shake
10. Τι κρίμα - slow rock

Δεν υπάρχουν σχόλια: