18 Οκτωβρίου 2007

" The Real Jazz Rock " - Area & Demetrio Stratos - Jazz & Tzaz No67

Demetrio Stratos : κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης, (μεγάλος διεθνήςΈλληνας), μια εκπληκτική φωνή που έγραψε τη δική της (μικρή) ιστορία σε ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.
Δεκαετία του '70: ο Demetrio Stratos ως βασικό μέλος του ιταλικού γκρουπ Area απλώνει μια ξεχωριστή τέχνη που σαν σύνολο εντάσσεται στις πιο δημιουργικές στιγμές της σύγχρονης μουσικής.
Οι Area αναπτύσσουν ένα απόλυτο τζαζ ροκ που συγκρίνεται με αυτό των Soft Machine ή των Mothers of Invention - φυσικά και των Mahavisnu Orchestra, των Santana, των Return To Forever ή των Headhanders - όντας, επιπλέον, κοινωνικά στρατευμένο και ανοιχτό σε κάθε είδους εθνική (ελληνική ή άλλη), διεθνική και εξελικτική επέκταση.
Η συμμετοχή μουσικών της σύγχρονης τζαζ, όπως ο Steve Lacy, στις τάξεις του γκρουπ βάζει μια επιπλέον σφραγίδα στη σημασία της μουσικής των Αrea, ενώ οι φωνητικές εξερευνήσεις του Demetrio Stratos δείχνουν να μην έχουν τέλος - εκτός ίσως από αυτό που έρχεται με τον φυσικό θάνατο του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη, το 1979.
Είδος: jazz/rock
Περιεχόμενα:

1. Luglio, Agosto, Settembre (Nero)

2. Arbeit Macht Frei
3. Gioia e Rivoluzione
4. Megalopoli
5. La Mela di Odessa
6. Cometa Rossa
7. ZYG (crescita zero)
8. Gerontocrazia
9. Flautofonie ed altro
10. Mirologi 1 (Lamento d' Epiro)
11. L' Elefante Bianco
12. L' Internazionale

5 σχόλια:

Άρης Μανουράς είπε...

Γεια χαρά σε όλους. Μετά από 5 χρόνια έρευνας, μετάφρασης, διασταύρωσης κλπ κατάφερα να ολοκληρώσω ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στον Μεγάλο Demetrio Stratos, ίσως ότι εκτενέστερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο. Το αναρτώ εδώ για τους φίλους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη ζωή και το έργο του Μεγάλου αυτού δημιουργού. http://arismanouras.blogspot.gr/2012/03/demetrio-stratos.html Στην περίπτωση που δεν ανοίγει το λινκ, θα βρείτε το άρθρο στην κατηγορία "Έρευνα" Με εκτίμηση.

Tyrannos είπε...

Φίλε Ιστοδεσπότη καλησπέρα!
Ομολογώ πως οι πληροφορίες σου και τα στοιχεία που μας καταθέτεις στην ιστοσελίδα σου, είναι πάρα πολύ ενημερωτικά κι ενδιαφέροντα!!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των αναγνωστών, και θα φροντίσω εντός της εβδομάδας να ανανεώσω το λινκ, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να ακούσουν την υπέροχη μουσική δουλειά του Demetrio Stratos...
Με εκτίμηση και να'σαι πάντα καλά!!!

Άρης Μανουράς είπε...

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Τιμή μου τα λόγια σου. Να είσαι πάντα καλά και εύχομαι κάθε ευτυχία σ' εσένα προσωπικά και στο πολύτιμο ιστολόγιό σου.

Με εκτίμηση.

Tyrannos είπε...

Το λινκ αποκαταστάθηκε. Οι αναγνώστες μπορούν πλέον να απολαύσουν την σπάνια και υπέροχη δουλειά του Demetrio Stratos και να προσθέσουν στην δισκοθήκη τους ένα ακόμη αξιόλογο δισκάκι...
Καλή σας ακρόαση!!!

Άρης Μανουράς είπε...

Demetrio Stratos - Ευστράτιος Δημητρίου: Η Φωνή της φωνής

Έπειτα από 5 χρόνια έρευνας επάνω στον Demetrio Stratos, δημιουργήθηκε μία ελληνική ιστοσελίδα αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μέγιστου ερμηνευτή και ερευνητή της φωνής, με σκοπό να ενημερωθεί περαιτέρω και εκτενέστερα το ελληνόφωνο κοινό για τα όσα θαυμαστά προσέφερε ο Stratos στη σύντομη ζωή του, όπως και να εκκινηθεί το ενδιαφέρον για τις ασυνήθιστες όσο και ανεξάντλητες εκείνες δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής οι οποίες παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Εύχομαι η σελίδα να σας φανεί χρήσιμη όσο και ευχάριστη στην περιήγησή της. Τέλος, στην περίπτωση που δεν εμφανίζεται η πλευρική στήλη με τις αναρτήσεις σε χρονολογική σειρά, απλώς πατήστε στο όνομα της ιστοσελίδας.

Με εκτίμηση. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.