27 Φεβρουαρίου 2007

" Το Δωμάτιο " - Πάνος Σαββόπουλος

Τα δώδεκα αυτά τραγούδια είν' ένα μέρος από ζωντανές αναμνήσεις που έζησα στην Αθήνα και πιότερο στη Θεσσαλονίκη που σπουδάζω.
Είναι ας πούμε μια μικρή περίληψη το καθένα, για κάποιο απόγευμα στην παραλία μ' ένα κορίτσι, για κάποιο βράδυ μετά το πολυτεχνείοσε μια ταβέρνα με παρέα, για κάποια εκδρομή, για καποιο χορό, γαι κάτι που συνέβη σ' ένα φίλο, για κάτι που είδα.
Κι' αυτή η λιτότητα και το πρωτόγονο της παρουσίασης τους στο δίσκο, έτσι, για νάναι πιο κοντά στ όχι φτιαχτό της δικής μου ζωής.
Πέρα απ' αυτό έδιωξα όσο μπόρεσα ο,τι αντιελληνικό μουσικό στοιχείο μέσα μου είτε είχε υπερατλαντική καννιβαλιστική βάσηείτε ανατολική μέχρι αιγυπτιακή...
Και νοιώθω τώρα να πω ένα ευχαριστώ σ' όλους τους φίλους μου που πάντα με περιβάλλουν με την στοργή και την αγάπη τους και που ουσιαστικά σ' αυτούς ανήκουν τα τραγούδια.
Γιατί είν' αλήθεια πως εγώ μόνον τις περιλήψεις έβγαλα μέσα σ΄ένα ΔΩΜΑΤΙΟ και μια μέρα τα πρωτοτραγούδησα στο ίδιο ΔΩΜΑΤΙΟ.
Πάνος Σαββόπουλος

Σημείωση: Το δισκάκι αυτό είναι συλλεκτικό, καθώς έχει κυκλοφορήσει μόνο σε βινύλιο και σε πολύ λίγα αντίτυπα..! Κιθάρα στο δίσκο παίζουν επίσης ο Ν. Μαυρουδής και ο Βασ. Τενίδης. Η ηχογράφηση που έκανα από το δίσκο πιστεύω πως είναι αρκετά καλή, όπως και τα εξώφυλλα...
Περιεχόμενα:
01 ΤΑ ΕΞΗ ΠΑΙΔΙΑ
02 ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΗ
03 ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ
04 ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ
05 ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΙΛΙΝΟΥ
06 ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ
07 ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ
08 ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
09 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
10 Η ΚΟΡΗ
11 ΣΤΕΡΝΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
12 ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΚΙΘΑΡΙΣΤΗ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Που μπορεί κανείς να βρεί το cd ή το βινύλιο με τη μουσική;

Tyrannos είπε...

Μπορείς να κάνεις "κλικ" επάνω στον γενικό τίτλο και να το κατεβάσεις!