26 Φεβρουαρίου 2007

" Το Μονοπάτι " - Μπάμπης Τσέρτος

Ο Μπάμπης Τσέρτος, μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, έχει κατορθώσει στη μακρόχρονη πορεία του να παραμένει συνεπής στις ποιοτικές επιλογές του διευρύνοντας συνεχώς το ρεμπέτικο και λαϊκό ηχόχρωμα μέσα από τις προσωπικές του αναζητήσεις και συνεργασίες.
Υστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας από την δισκογραφία επιστρέφει με μια νέα δουλειά, "Το Μονοπάτι", με την οποία εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την ‘‘PROTASIS’’ και προτείνει δεκαέξι σπάνια, αλλά και πολύ γνωστά τραγούδια, που καλύπτουν μια μουσική διαδρομή σχεδόν ογδόντα χρόνων.
Σε αυτό το δίσκο, συνυπάρχουν αρμονικά ο Μιχάλης Σουγιούλ με τον Σωκράτη Μάλαμα και ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Βαγγέλη Κορακάκη και τον Γιώργο Ζαμπέτα.
"Εργαλείο" αυτής της ιδιαίτερης συνύπαρξης, η φρεσκάδα της ερμηνείας του Μπάμπη Τσέρτου και η μοναδική ενορχηστρωτική ικανότητα και ευαισθησία του Γιώργου Ε. Παπαδάκη, που κατάφεραν να συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν σ’ ένα οικείο αλλά και πρωτότυπο άκουσμα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα “ Μαναβάκια ”, ένα ρεμπέτικο τραγούδι του ‘30 που εδώ παρουσιάζεται σε διασκευή για δύο πιάνα. Το “Ψιλοβρέχει”, η “Πριγκηπέσσα” και το “Πρώτο Φθινόπωρο”, τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα, αποκτούν νέα υπόσταση μέσα από την ιδιαίτερη ερμηνεία του Μπάμπη Τσέρτου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το “Να ζει κανείς ή να μη ζει”, μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Γιώργου Ζαμπέτα κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε επανεκτέλεση.
Περιεχόμενα:
1. ΦΕΡΙΧΑ
2. ΓΩΝΙΑ ΓΩΝΙΑ
3. ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ
4. ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
5. ΜΑΓΚΑΛΑΚΙ
6. ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑ
7. ΠΡΩΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
8. ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ Σ'ΑΓΑΠΩ
9. Σ'ΕΝΑ ΑΠΟΚΡΗΜΝΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ
10. ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΕΣ
11. ΕΣΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΜΟΥ
12. ΨΙΛΟΒΡΕΧΕΙ
13. ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ
14. ΣΜΥΡΝΙΑ
15. ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ (ΤΑ ΜΑΝΑΒΑΚΙΑ)
16. ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

link is dead

Oedipus είπε...

The link is ok. You can download it!