30 Ιουνίου 2009

"Preliminaires" - Iggy Pop


Ο παππούς της πανκ Iggy Pop, όπου το πραγματικό του όνομα είναι Τζέημς Νιούελ Όστερμπεργκ, μας μιλάει για το καινούριο του αλμπουμ Preliminaires.
"Η λογοτεχνία είναι σαν την κόκα, ενώ η μουσική σαν την ηρωίνη. Η λογοτεχνία οξύνει το νου, ενώ η μουσική αποβλακώνει", δήλωσε ο Iggy Pop, αναφέροντας πως εμπνεύστηκε το νέο του δίσκο από μια γαλλική νουβέλα για το θάνατο και το σεξ: το "Η Πιθανότητα ενός Νησιού", του Μισέλ Χουελεμπέκ.
"Στην ηλικία μου, όλα όσα κάνεις αποτελούν προοίμια του θανάτου: είτε κάνεις σεξ είτε όχι, είτε δουλεύεις είτε παίζεις, είτε κυνηγάς το χρήμα είτε την ελευθερία, είτε είσαι ιδεολόγος είτε κυνικός... ακούς το ρολόι να χτυπάει".
Στο album αυτό θα τον ακούσουμε να ερμηνεύει τραγούδια στα γαλλικά όπως το "Les Feuilles Mortes" καί το "Je Sais Que Tu Sais" όπου θεωρούνται απο τα πιο επιτυχημένα του.
Με μία ριζική αλλαγή προς την jazz και την blues, για τον λόγο όπως ο ίδιος λέει ότι βαρέθηκε τις δυνατές κιθάρες, ο Iggy Pop βρήκε τον τρόπο και πάλι να μας εντυπωσιάσει.
Ένας ακραίος καλλιτεχνής που ως τραγουδιστής του συγκροτήματος The Stooges έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ροκ μουσικής σε metal και punk.
Περιεχόμενα:
1. Les feuilles mortes
2. I Want to Go to the Beach
3. King of the Dogs
4. Je sais que tu sais
5. Spanish Coast
6. Nice to Be Dead
7. How Insensitive
8. Party Time
9. He's Dead / She's Alive
10. A Machine for Loving
11. She's a Business
12. Les feuilles mortes (Marc's Theme)

Δεν υπάρχουν σχόλια: