03 Ιουλίου 2007

" Are You Happy ?" - Takis Barberis

Ο Takis Barberis γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 / 7 / 1963.
Η σχέση του με τη μουσική άρχισε στην ηλικία των 11 χρόνων. Σπούδασε στο εθνικό ωδείο Ελλάδας κλασική κιθάρα με το Δημήτρη Φάμπα και θεωρία μουσικής με τον Γιάννη Αυγερινό και πήρε το πτυχίο αρμονίας. Παίζει ηλεκτρική κιθάρα σε πολλά συγκροτήματα ροκ. Το 1979 αρχίζει το ενδιαφέρον του για την τζαζ που καθορίζει και την μετέπειτα καριέρα του στη μουσική.
Από εκείνη την περίοδο αρχιζει και συνεργάζεται με πολλούς σημαντικούς μουσικούς όπως ο Τρανταλίδης, Τουλιάτος, Κιννίνης, Δ. Αποστόλου, Γκέκας και Γεωργίου.
Το 1982 παρουσιάζει τις πρώτες συνθέσεις του με το συγκρότημα "Jazz Fusion Quintet" και λίγο μετά αρχίζει την συνεργασία του με τον D. Lynch και τον Τάκης Φαραζη. Ολοι μαζί συνεχίζουν στο group 'Iskra' (1985), με τους Γ. Φακανά, Ν. Τουλιάτο και Λ. Πλιάτσικα.
Οι "Iskra" ήταν μια από τις επιτυχέστερες και προοδευτικές ομάδες εκείνης της περιόδου στην Ελλάδα. Το 1986 οι "Iskra" παρουσιάζουν το πρώτο τους album "..New Day" (Polygram), το οποίο περιλαμβάνει και δύο από τις συνθέσεις του.
Στην περίοδο 1987 - 1989 διαμορφώνει το group "Model 63" με τους Σελ. Χατζηγιάνκο και Κ. Καλογήρου σε μια πιό πειραματική προσέγγιση της μουσικής ροκ με ελληνικά λυρικά ποιήματα, και ηχογραφούν το album " Model 63" (Lyra 1988).
Το 1990, Ο Τάκης Μπαρμπέρης ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό δίσκο του με τον τίτλο "Something From July" (Lyra 1990), με συνθέσεις του από τη δεκαετία του '80, με ακούσματα από jazz, rock και λατινικών επιρροών, με τη συμμετοχή των Τ. Φαράζη, Γ. Κοντραφούρη, Τ. Πατερέλη και Κ. Καλογήρου.
Το "...Are You Happy" (Lyra, 1992) είναι το δεύτερο album του, με τον κλασικό ήχο μιας jazz Quintet (Γ. Kontrafouris, Τ. Paterelis, Γ. Vassalos, Κ. Kalogirou).
Στο δεύτερο αυτό album του, O Takis Barberis συνδυάζει το ρυθμό και την αρμονία τζαζ με ανατολικά και ελληνικά στοιχεία...

Έτος κυκλοφορίας: 1992
Είδος: jazz
Περιεχόμενα:
1. IF ...IN A LONELY WEEKEND
2. HIDJSZZKIAR
3. ARE YOU HAPPY ?
4. IF YOU OPEN THE DOOR
5. DRIVE ME HOME
6. AFTER POROS
7. ANTIDOTE BLUES
8. ...I REMEMBER NOW
9. STRANGE COINCIDENCE

Δεν υπάρχουν σχόλια: