11 Μαΐου 2011

Zaz - "Zaz" (Limited Special Edition) - 2011

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΝΑ ΕΚΡΥΓΝΗΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ - ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕ! ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Η ΟΧΙ, ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ.
Η ΖΑΖ ΗΤΑΝ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΞΕ ΤΗΣ, ΤΟ «JE VEUX» ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΙΚΙΛΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ.
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΤΙΤΛΟ «ΖΑΖ», ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ Η ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΔΙΕΘΕΤΕ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ) ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ «Ζ» ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ­ΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ "J" ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟ­ΣΩΠΕΥΕΙ ΜΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ URΒΑΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΖΑΖΙΖΕI TH ΣΥΓΧΡΟΝΗ (ΕΞΩΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑINSTRΕΑΜ) ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΦΥΣΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΖΑΖ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΟRIGINAL CHANSON - ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟN ΔΙΣΚΟ ΤΗΣ. ΠΡΙΝ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕN, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ. ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΖΑΖ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑ­ΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΤΗΣ, ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΩΣ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕRΝΕΤ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ LIVE ΣΤΟ ΡRINCIPAL CLUB ΤΗΣ ΘΕΣ­ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 15 ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑDΜΙΝΤΟΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ...


...Και για να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την Ζaz, το παρακάτω κείμενο στηρίχτηκε σε δημοσιεύματα στο internet και σε λόγια της ίδιας...
Η Isabelle Geffroy γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1980 στην Tours. Είναι μια πασίγνωστη (πια) Γαλλίδα τραγουδίστρια που ακούει στο όνομα Ζaz και παίζει μουσική που χαρακτηρίζεται από πολλά αναγνωρίσιμα jazzy στυλ σε συνδυασμό με γαλλικά σανσόν - σε σόουλ feeling - και, κυρίως, σε ακουστικό μπακγκράουντ.
Έγινε διάσημη στα 30 της, με το χιτ "je veux" από το πρώτο της άλμπουμ - που λέγεται απλά "ΖΑΖ" Και κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο.
Πολλοί την συγκρίνουν (σαν φωνή, όχι σαν καλλιτεχνικό μέγεθος) με την Frehel, μια σπουδαία Γαλλίδα τραγουδίστρια από το πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα και, φυσικά, με την πιο πρόσφατη και πιο γνωστή μας Εdith Piaf...
Η Ζaz δεν προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια όμως από τα πέντε της χρόνια μπήκε στο Ωδείο της Tours μαζί με τα αδέλφια της για να σπουδάσει μουσική - πράγμα που έκανε ως την ηλικία των 11, μαθαίνοντας θεωρία, βιολί, πιάνο, κιθάρα και τραγούδι.

Περιεχόμενα:
01. Les Passants
02. Je Veux
03. Le Long De La Route
04. La Fee
05. Trop Sensible
06. Prends Garde A Ta Langue
07. Ni Oui Ni Non
08. Port Coton
09. J'aime A Nouveau
10. Dans Ma Rue
11. Eblouie Par La Nuit
12. Je Veux (Unplugged)
13. La Fee (Unplugged)
14. Ces Petits Riens (Live)
15. Historia De Un Amor (Live)