01 Φεβρουαρίου 2010

"Το Τραγούδι Της Αρετής" - Αρετή Κετιμέ

Η Αρετή Κετιμέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 από γονείς Μεσολογγίτες. Στα έξι της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα σαντουριού δίπλα στον Αριστείδη Μόσχο και αμέσως εντυπωσίασε με τις ικανότητές της όσους την άκουσαν, αποκτώντας γρήγορα τον "εύκολο" τίτλο του παιδιού-θαύματος..
Στα εννιά της χρόνια ξεκινά μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Ωδείο Αθηνών. Την ίδια χρονιά καθώς και το 2000 και το 2003 συμμετείχε στο φεστιβάλ Σύμης.
Μετά το θάνατο του δασκάλου της αρχίζει εντατικά μαθήματα κλασικού σαντουριού με την Αγγελίνα Τκάτσιεβα.
Το 2002, μετά την γνωριμία της με τον Γιώργο Νταλάρα συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΖΥΓΟΥ δίπλα στους: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Μελίνα Ασλανίδου, Άννα Μπουρμά και φυσικά το Γιώργο Νταλάρα. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς βρίσκεται κοντά τους για συναυλίες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συμμετέχει στο διπλό cd του "από Καρδιάς" λέγοντας ένα κομμάτι το "Μαραίνομ΄ ο Καημένος".
Το 2003 συμμετείχε στην παράσταση "Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία" μαζί με τους Γλυκερία, Γιώργο Νταλάρα και την Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Μαγνησίας στο φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, και τον Σεπτέμβριο του 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Tο τραγούδι της Αρετής" και παραγωγό τον Γιώργο Νταλάρα.
Το 2004 συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
Η Αρετή Κετιμέ συνεχίζει να εμφανίζεται σε συναυλίες όπου ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια τραγουδώντας και παίζοντας σαντούρι.
Από τότε έως σήμερα η Αρετή Κετιμέ πραγματοποιεί επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις, στις οποίες ερμηνεύει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, παίζοντας ταυτόχρονα σαντούρι. Προσεγγίζει τα σπουδαία αυτά τραγούδια με απόλυτο σεβασμό στη μεγάλη παράδοση που φέρουν, αποδεικνύοντας πως, παρά τη μικρή της ηλικία, αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ήθος τη μουσική μας παράδοση.
Με τη δεξιοτεχνία, τη φυσική της χάρη και την αισθαντική ερμηνεία της η Αρετή Κετιμέ γοητεύει πάντοτε το κοινό αλλά και την κριτική.
Περιεχόμενα:
1. ΤΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ
2. ΣΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ ΤΟΝ ΑΝΘΟ
3. ΔΥΟΣΜΑΡΑΚΙ
4. ΜΑΡΑΙΝΟΜ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ